Politika

NIZ NEPRAVILNOSTI U UGD-u Marin Ivanović je iza leđa novog ravnatelja pokušao plaćati račune

NIZ NEPRAVILNOSTI U UGD-u Marin Ivanović je iza leđa novog ravnatelja pokušao plaćati račune

Grad Dubrovnik će u Umjetničku galeriju uputiti internu reviziju da se utvrdi što se tamo dogodilo, a nakon što je utvrđen niz nepravilnosti koje su se dogodile dok je ustanovu vodio Marin Ivanović.  Najavio je gradonačelnik Mato Franković istaknuvši kako je bogat izložbeni program samo jedna strana medalje.

-Druga je loše gospodarenje javnim sredstvima. Godina je završena s manjkom od 240 tisuća kuna. Gotovo dva i pol mjeseca nijedan račun nije proknjižen, a za to se su se morali posuditi ljudi iz drugih ustanova jer to nije imao tko napraviti. Bez telefona i struje se ne može funkcionirati. Članovi Upravnog vijeća nisu tri mjeseca primali naknadu. Vesni Delić Gozze se bez pravnog uporišta napisao otkaz u trenutku kad Marin Ivanović više nije bio ravnatelj. Riješili ste pitanje njene tužbe prema UGD-u – rekao je Franković novom ravnatelju Tonku Smokvini, iza čijih je leđa bivši ravnatelj pokušao plaćati račune, za što Smokvina nije znao.

-Imamo jednu stranu medalje, bogat izložbeni program, ali je li to dovoljno? UGD je predvidjela potrošnju određenih sredstava u 2019. godini, a prema mojim informacijama, ona su već raspoređena, potrošena i bit ćete u problemu. Puno je tamo stvari napravljeno naopako – rekao je gradonačelnik te predložio vijećnicima da se izvješće ne prihvati.

-Završiti godinu s manjkom od 240 tisuća kuna je neozbiljno, a posebno kad znaš da odlaziš – rekao je Franković, uputivši poruku Marinu Ivanoviću da, ako ikad u budućnosti preuzem odgovornu funkciju, mora znati da ovako kako je radio ne može raditi.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist