Politika

ŽELJKO RAGUŽ Ako se kulturne ustanove mogu nositi s ‘prvom ligom’, neka toliko novaca i dobiju

ŽELJKO RAGUŽ Ako se kulturne ustanove mogu nositi s 'prvom ligom', neka toliko novaca i dobiju

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća izvješća su o radu kulturnih ustanova u 2018. godini. prilika je to bila Željku Ragužu (DUSTRA) za ponovno istaknuti kako omjer 7:1 kad su u pitanju kultura i sport nije pošten ni pravedan. 

-I vi predsjedniče sami znate koliko je truda i rada potrebno da biste dobili određena sredstva za bilo kakvu kupnju – rekao je Raguž Marku Potrebici, istaknuvši kako MNK Square, čiji je Raguž predsjednik, sa skromnim sredstvima pokušavaju biti samoodrživi dok se s druge strane kulturne ustanove ne morau toliko brinuti o broju prodanih karata, o tome kakav im je program, posjećenost…

-Smeta me što u izvješćima ne vidimo koliko je bilo glumaca, svirača sa strane i koliko oni koštaju. Gdje ti ljudi spavaju, čime se hrane, kolika im je dnevnica? – rekao je Željko Raguž na raspravi o izvješću Doma Marina Držića, referirajući se zapravo na sve ustanove. Dom Marina Držića je pohvalio, baš kao i Paola Tišljarića, ravnatelja KMD-a.

-Ne dobijemo povratnu informaciju, odnosno gotov proizvod kakav bismo htjeli – istaknuo je Raguž.

Ivan Jelčić (DDS) pokušao je pronaći rješenje njegovih problema te je predložio da sportski klubovi postanu gradske ustanove pa će i one dobiti više novaca kad grad bude njima upravljao.

-Ne želim dobiti godišnje tri milijuna kuna pa bez obzira bio prvi ili osmi na tablici, dobit ću isto sredstava. Neka i oni dobiju sredstva poput sporta, po zasluzi, po kvaliteti. Ako igraju prvu ligu, ako se mogu nositi s najboljima u Europi neka dobiju toliko novaca – odgovorio mu je Raguž.

-Ne možemo sport omalovažavati, a ne možemo ga normalno mjeriti s Držićem. Ipak, imamo Juga, zlatne olimpijske medalje, samo Đuho ima dvije i nije to baš sve crno-bijelo. Nemojte mi napadati Raguža, on nije nikad govorio protiv kulture, samo o omjeru 1:7. Ako se ne može smanjiti kulturi, neka se poveća sportu jer je sport u Dubrovniku na niskim granama – rekao je Rikard Rossetti.

-Kulturu pustimo da se razvija kako treba – rekla je Tatjana Šimac Bonačić dodavši kako kreću ulaganja u sport, što je gradonačelnik i najavio na početku sjednice.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist