Zanimljivosti

‘Nije istina da je Papa za legalizaciju istospolnih brakova’

Papa Franjo

Vatikan je u nedjelju opovrgnuo pisanje talijanskih medija da je papa nedavnim izjavama signalizirao otvorenost za legaliziranje istospolnih zajednica u Italiji.
Papa je u govoru pred članovima Međunarodne unije redovničkih poglavara, čije su dijelove objavili talijanski mediji, rekao da Katolička crkva ne smije tjerati od sebe djecu koja žive u složenim obiteljskim prilikama, poput djece rastavljenih roditelja ili onu koja žive s istospolnim parovima.
-S obrazovnog stajališta homoseksualni brakovi pred nas stavljaju izazov koji nam je ponekad teško razumjeti – rekao je Franjo i dodao da se svi odgovorni za obrazovanje trebaju zapitati “na koji način širiti Kristov nauk među generacijom koja proživljava promjene”, piše Jutarnji.hr.
-Moramo voditi računa o tomu da im ne damo cjepivo protiv vjere – smatra Papa.
Te su izjave osvanule na naslovnicama talijanskih medija koji tumače kako su one znak papine otvorenosti za legaliziranje istospolnih zajednica o čemu se trenutno raspravlja u Italiji.
No, glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi izjavio je za Radio Vatikan da su medijske interpretacije “paradoksalne” i predstavljaju “manipulaciju” papinim riječima.
Lombardi je istaknuo da je papa samo “aludirao na patnje djece” i nije zauzimao stajalište u političkoj raspravi u Italiji.
Unatoč tomu što je Crkva često bila u sukobu s osobama istospolne orijentacije i biseksualnim osobama te se protivi vjenčanju između homoseksualaca, javnost cijeni nastojanja pape Franje da bude otvoreniji prema ovome problemu. U srpnju je kazao: “Ako je netko gay i istinski traži Gospodina, tko sam ja da mu sudim?”, a prošle je godine sazvao izvanrednu sjednicu biskupa čija je glavna tema bila stajalište Katoličke crkve prema obitelji, kao i o problemima razvedenih i ponovno vjenčanih roditelja te problemima u kojima se nakon toga nađu djeca razvedenih roditelja.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1927. Rođen skladatelj Mario Nardelli

Dulist

U HILTON IMPERIALU DUBROVNIK Predstavljanje premium turističke ponude

Dulist

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist