Zanimljivosti

‘Nije istina da je Papa za legalizaciju istospolnih brakova’

Papa Franjo

Vatikan je u nedjelju opovrgnuo pisanje talijanskih medija da je papa nedavnim izjavama signalizirao otvorenost za legaliziranje istospolnih zajednica u Italiji.
Papa je u govoru pred članovima Međunarodne unije redovničkih poglavara, čije su dijelove objavili talijanski mediji, rekao da Katolička crkva ne smije tjerati od sebe djecu koja žive u složenim obiteljskim prilikama, poput djece rastavljenih roditelja ili onu koja žive s istospolnim parovima.
-S obrazovnog stajališta homoseksualni brakovi pred nas stavljaju izazov koji nam je ponekad teško razumjeti – rekao je Franjo i dodao da se svi odgovorni za obrazovanje trebaju zapitati “na koji način širiti Kristov nauk među generacijom koja proživljava promjene”, piše Jutarnji.hr.
-Moramo voditi računa o tomu da im ne damo cjepivo protiv vjere – smatra Papa.
Te su izjave osvanule na naslovnicama talijanskih medija koji tumače kako su one znak papine otvorenosti za legaliziranje istospolnih zajednica o čemu se trenutno raspravlja u Italiji.
No, glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi izjavio je za Radio Vatikan da su medijske interpretacije “paradoksalne” i predstavljaju “manipulaciju” papinim riječima.
Lombardi je istaknuo da je papa samo “aludirao na patnje djece” i nije zauzimao stajalište u političkoj raspravi u Italiji.
Unatoč tomu što je Crkva često bila u sukobu s osobama istospolne orijentacije i biseksualnim osobama te se protivi vjenčanju između homoseksualaca, javnost cijeni nastojanja pape Franje da bude otvoreniji prema ovome problemu. U srpnju je kazao: “Ako je netko gay i istinski traži Gospodina, tko sam ja da mu sudim?”, a prošle je godine sazvao izvanrednu sjednicu biskupa čija je glavna tema bila stajalište Katoličke crkve prema obitelji, kao i o problemima razvedenih i ponovno vjenčanih roditelja te problemima u kojima se nakon toga nađu djeca razvedenih roditelja.

Pročitajte još

IZABRAO TOURSCANNER Dubrovnik najbolja destinacija za odmor

Dulist

LIDIJI BRTAN ČESTITAO I BOŽO LASIĆ Cura s Oboda na ‘Milijunašu’ osvojila 18 tisuća eura

Dulist

Kako je Božo Lasić proveo Dan državnosti?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija