Hrvatska

NEKRETNINE I ‘KVADRATI’ Tema DuLista u ‘Stanju nacije’ Zorana Šprajca

U emisiji Stanje nacije održanoj ovog petka Zoran Šprajc se na sebi svojstven način osvrnuo na niz tema koje muče Hrvatsku u proteklih tjedan dana. Držeći se nacionalne, ne lokalne, razine, ipak se – htio ili ne – dotakao i Dubrovnika, kroz temu prometa nekretninama.

Radeći usporedbu prometa u 2021. i 2020. novinari RTL-a osvrnuli su se i na kupoprodaje naglašavajući kako su Dubrovnik, Rovinj, Split i Opatija među skupljima. Na to se nadovezao Šprajc.

– Protekle godine kupljeno je nekretnina za više od 60 milijardi kuna, objavio je Ekonomski institut u Zagrebu. Pritom je polovica tih transakcija napravljena gotovinom (…) Najveći dio tih transakcija odnosi se na kupnju stanova i apartmana – među ostalim je istaknuo.

Pri analizi kupnje nekretnina iznešenoj u ‘stanju nacije’, prikazao je sučelje našeg tjednika i naslov Cijene ‘kvadrata’ u novogradnji poorasle su za 20 posto, a ponuda u gradu ne može pokriti potražnju, temu koju je naš tjednik analizira i objavio 30. srpnja ove godine.

Pročitajte još

Za energetsku obnovu višestambenih zgrada osigurano 60 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Dulist

NESIGURNOST JE OGROMNA Ovi će proizvodi najviše poskupjeti u 2023.!

Dulist

Jesu li vas ikad odzdravili s blagoslovom ‘U zdravju se viđeli?’ ili ‘Svuj ti sreća pjevala?’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija