Hrvatska

NEKRETNINE I ‘KVADRATI’ Tema DuLista u ‘Stanju nacije’ Zorana Šprajca

U emisiji Stanje nacije održanoj ovog petka Zoran Šprajc se na sebi svojstven način osvrnuo na niz tema koje muče Hrvatsku u proteklih tjedan dana. Držeći se nacionalne, ne lokalne, razine, ipak se – htio ili ne – dotakao i Dubrovnika, kroz temu prometa nekretninama.

Radeći usporedbu prometa u 2021. i 2020. novinari RTL-a osvrnuli su se i na kupoprodaje naglašavajući kako su Dubrovnik, Rovinj, Split i Opatija među skupljima. Na to se nadovezao Šprajc.

– Protekle godine kupljeno je nekretnina za više od 60 milijardi kuna, objavio je Ekonomski institut u Zagrebu. Pritom je polovica tih transakcija napravljena gotovinom (…) Najveći dio tih transakcija odnosi se na kupnju stanova i apartmana – među ostalim je istaknuo.

Pri analizi kupnje nekretnina iznešenoj u ‘stanju nacije’, prikazao je sučelje našeg tjednika i naslov Cijene ‘kvadrata’ u novogradnji poorasle su za 20 posto, a ponuda u gradu ne može pokriti potražnju, temu koju je naš tjednik analizira i objavio 30. srpnja ove godine.

Pročitajte još

Brnjac predstavila Zakon o turizmu direktorima regionalnih turističkih zajednica

Dulist

SERIJA ‘HRVATSKI TURIZAM’ Lokrum na novim poštanskim markama

Dulist

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija