Zanimljivosti

Panel-diskusija i radionica o mentalnom zdravlju u Centru za mlade

Panel-diskusija i radionica o mentalnom zdravlju u Centru za mlade

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja održat će se u ponedjeljak, 10. listopada 2022. u prostorima Centra za mlade Dubrovnik u Gružu, s početkom u 15 i 30 sati.

Javna rasprava i radionica u kojima se naglašava važnost mentalnog zdravlja organizirane su u mjesecu u kojem se tradicionalno obilježava Svjetski dan zdravlja. Na taj dan podsjeća se na važnost promicanja i unaprjeđenja mentalnog zdravlja, poglavito kod djece i mladih.

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja započet ćemo panel-diskusijom ”Tabu teme o mentalnom zdravlju”. Uvodničar će biti Marko Grgurević, osoba od iznimnog iskustva u radu s djecom, djelatnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo te socijalni radnik. Moderator panel-diskusije bit će predsjednik UR Instituta, Gjino Šutić, dok će posjetitelji diskusije uz kavu imati prilike čuti i iskustva mladih ljudi.

Izlagači će se osvrnuti na vlastite probleme i doživljaje stigmatizacije osoba koje boluju od mentalnih bolesti. Nakon priča izlagača, slijedi vrijeme namijenjeno za otvoreni dijalog s prisutnom publikom i odgovore na njihova pitanja. Naglasak panela je na poticanju pozitivnih priča i pronalaženju alata koji mogu pomoći u brizi za mentalno zdravlje i pružanje podrške drugima.

Tema radionice i interaktivnog predavanja za dan obilježavanja mentalnog zdravlja je “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju”. Sudjelovat će članovi Kluba mladih psihologa iz udruge za mlade Maro i Baro te učenici Gimnazije Dubrovnik, uz mentorstvo psihologinje Suade Savčić te gostujućih predavačica- mag. psihologije Severina Hađija i mag. psihologije Renata Tolja. Mentorica i gostujući predavači radionice prezentirat će iskustva i rezultate svog dosadašnjeg aktivnog rada s mladim osobama u namjeri osvještavanja potrebe i dostupnosti različitih usluga u području mentalnog zdravlja.

Cilj radionice je prepoznavanje važnosti očuvanja mentalnog zdravlja u zajednici i uključenost u planiranje i implementiranje aktivnosti koje promoviraju i podržavaju razvoj mentalnog zdravlja.

Raspored događanja:
15:30 – 16:30 – panel-diskusija ”Tabu teme o mentalnom zdravlju”
16:30 – 17:00 – vrijeme za druženje i razgovor o temi
17:30 – 18:00 – pauza
18:00 – 20:00 – Interaktivno predavanje “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju”

Broj polaznika radionice “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju” je ograničen, stoga se prijavite na panel-diskusiju i radionicu putem ove poveznice.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist