Hrvatska

Valamar Riviera – višestruki dobitnik nagrada na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma

07.10.2022.,Sibenik-U Kongresnom centru Amadria Parka odrzana je svecanost dodjele godisnjih turistickih nagrada 2022. godine prigodom odrzavanja Dana hrvatskog turizma.priznanje je primio Zeljko kukurin,predsjednik uprave Valamar Riviere za izvrsnost u primjeni nacela odrzivog turizmaz, Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom susretu turističkih djelatnika u Hrvatskoj koji se održao u Šibeniku, nagrađeni su djelatnici Valamar Riviere, kao i Imperial Riviere dok je Valamar Rivieri pripala i nagrada za Najbolji hotel za obiteljski odmor te nagrade za Kamp godine i Najbolji veliki kamp, kao i posebno priznanje u području održivosti.

Nagrada Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku u kategoriji ‘Hotel za obiteljski odmor’ pripala je Valamar Tamaris Resortu, dok je Istra Premium Camping Resort by Valamar proglašen Kampom godine, a nagrađen je i kao najbolji u kategoriji ‘Veliki kamp’. U okviru Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada, Hrvatska turistička zajednica izabrala je djelatnike godine i dodijelila nagrade “Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine”. Valamarova zaposlenica Blaženka Vlaisavljević-Baloković proglašena je djelatnicom godine u kategoriji ‘Djelatnice na uređenju i održavanju okoliša’, dok je Marin Paljuh primio nagradu za djelatnika godine u kategoriji ‘Spasilac na kupalištima i bazenima’. Djelatnik Imperial Riviere, Zvonimir Arapović proglašen je turističkim animatorom godine, a Žarko Plješa primio je nagradu za djelatnika godine u kategoriji ‘Konobar’. Valamar Rivieri dodijeljeno je i posebno Priznanje za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma.

“Održivi turizam je onaj koji je usmjeren dobrobiti lokalnih zajednica i donosi korist ljudima koji žive u turističkim destinacijama. Očuvati naše more, prirodu, djelatnike u turizmu, te autentičan način života mora biti prioritet svih koji rade u turizmu ukoliko želimo ostati uspješni i konkurentni. Valamar se opredijelio da će razvijati isključivo održivi turizam vodeći posebno brigu o okolišu, djelatnicima i destinacijama u kojima posluje. U proteklom periodu napravili smo izuzetno puno kroz investicije u javnu turističku infrastrukturu kao što su šetnice, biciklističke staze i plaže, također smo smanjili emisiju stakleničkih plinova za 70%, reducirali količinu otpada po noćenju, postavili solarne panele za proizvodnju struje te donirali sredstva lokalnim zajednicama s ciljem unaprjeđenja turizma i kvalitete života u destinacijama“, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere prigodom preuzimanja priznanja.

Valamar je u proteklom periodu uložio 800 milijuna eura u podizanje kvalitete smještaja i usluga, od čega je od 2015. godine usmjerio 65 milijuna eura u projekte održivog i društveno odgovornog poslovanja, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, turističku infrastrukturu, te brojne programe za zaposlenike, društvo i podršku zajednici. Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost do 2025. godine te planira uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

Valamar je prepoznat kao predvodnik održivog poslovanja u turizmu, što je potvrdilo i prestižno priznanje Financial Timesa koji je uvrstio Valamar Rivieru na listu europskih klimatskih lidera za 2022. godinu. Valamar je ove godine osvojio i Nacionalnu nagradu za okoliš – Green Prix u kategoriji Dekarboniziraj zajednicu. Ove sezone na otoku Hvaru otvoren je Valamar Amicor Green Resort, prvo zeleno eko ljetovalište u Hrvatskoj, uz poštivanje najviših standarda zelene gradnje i energetske učinkovitosti. Valamar je prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila ciljeve održivosti prema ESG okviru do 2025. godine.

Pročitajte još

Za energetsku obnovu višestambenih zgrada osigurano 60 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Dulist

NESIGURNOST JE OGROMNA Ovi će proizvodi najviše poskupjeti u 2023.!

Dulist

Hrvatski studenti na ispitima varaju više od svjetskog prosjeka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija