Aktualno

“Ne pristajemo na pritiske i podmetanja”

Grad Dubrovnik reagirao je na napise i najavu prosvjeda udruge Okvir za Zaton. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

 
Grad Dubrovnik izražava nezadovoljstvo medijskim istupima predstavnika udruge Okvir za Zaton koji neistinitim navodima  pozivaju građane na prosvjed ispred gradske vijećnice riječima: „protiv prihvaćanja UPU Zaton Veliki, koji bi vijećnici trebali prihvatiti na sjednici u subotu te samovlasti, bahatosti, korupcije i međunarodnog kriminala“. Obzirom da se radi o grubim manipulacijama  i potpuno neistinitim informacijama, prisiljeni smo ih demantirati.
 
Ovom prilikom bismo prvenstveno željeli istaknuti da se na dnevnom redu 23. sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u subotu, 22. listopada uopće ne nalazi donošenje niti UPU-a Zaton Veliki (čija izrada nije ni pokrenuta) niti UPU-a Zaton Mali, koji je trenutno u fazi izrade Prijedloga plana za ponovnu javnu raspravu sukladno odredbama zakona o prostornom uređenju i gradnji, a što je razvidno iz dnevnog reda sjednice koji je upućen svim gradskim vijećnicima i javno objavljen na službenoj internet stranici Grada Dubrovnika.

Nadalje, smatramo da je objavljena fotomontaža krajnje neprimjerena, budući ista nema nikakvu podlogu u Prijedlogu UPU-a Zaton Mali koji je bio javno objavljen i čije su odredbe dostupne svima te se ove činjenice mogu jako lako i provjeriti. Pitamo se tko je autor navedene fotomontaže čiji je jedini smisao obmanjivanje javnosti. Naime, visine i vizure zgrada u ovoj fotomontaži ni u kom slučaju ne odgovaraju odredbama Prijedloga UPU-a Zaton Mali koji je bio izložen na javnoj raspravi. Znajući da je predviđena maksimalna visina građevina 9m na ravnom terenu i 11m na kosom terenu, tj maksimalno 4 stambene jedinice po građevini, razvidno je da fotomontaža niti približno ne prikazuje ono što odredbe navedenog plana dopuštaju.

Također, i druge fotomontaže koje su prethodno objavljivane u medijima i koje su bile izložene na raspravi u organizaciji udruge Okvir za Zaton te navodi iste udruge vezano za postupak izrade ovog plana, nemaju uporište u odredbama Prijedloga UPU-a, primjerice za vilu Puljiz iz Zatona Velikog i šumu Bat koji se uopće ne nalaze u granicama obuhvata UPU-a Zaton Mali niti su predmet postupka izrade navedenog plana.

Postupak izrade svakog dokumenta prostornog uređenja je dugotrajan i kompleksan stručni postupak koji je propisan pozitivnim propisima Republike Hrvatske i koji Grad Dubrovnik provodi u okviru svoje nadležnosti.

Grad Dubrovnik prijedloge i primjedbe prima u skladu sa zakonski predviđenom procedurom. Međutim, nikako ne možemo i ne želimo pristati na pritiske i podmetanja, neovisno o kojim se interesnim skupinama radi.
 
 
Upravni odjel za poslove gradonačelnika
Odsjek za protokol, međunarodnu suradnju i odnose s javnošću
 
 
 
 

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija