Aktualno

“Ne pristajemo na pritiske i podmetanja”

"Ne pristajemo na pritiske i podmetanja"

Grad Dubrovnik reagirao je na napise i najavu prosvjeda udruge Okvir za Zaton. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

 
Grad Dubrovnik izražava nezadovoljstvo medijskim istupima predstavnika udruge Okvir za Zaton koji neistinitim navodima  pozivaju građane na prosvjed ispred gradske vijećnice riječima: „protiv prihvaćanja UPU Zaton Veliki, koji bi vijećnici trebali prihvatiti na sjednici u subotu te samovlasti, bahatosti, korupcije i međunarodnog kriminala“. Obzirom da se radi o grubim manipulacijama  i potpuno neistinitim informacijama, prisiljeni smo ih demantirati.
 
Ovom prilikom bismo prvenstveno željeli istaknuti da se na dnevnom redu 23. sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u subotu, 22. listopada uopće ne nalazi donošenje niti UPU-a Zaton Veliki (čija izrada nije ni pokrenuta) niti UPU-a Zaton Mali, koji je trenutno u fazi izrade Prijedloga plana za ponovnu javnu raspravu sukladno odredbama zakona o prostornom uređenju i gradnji, a što je razvidno iz dnevnog reda sjednice koji je upućen svim gradskim vijećnicima i javno objavljen na službenoj internet stranici Grada Dubrovnika.

Nadalje, smatramo da je objavljena fotomontaža krajnje neprimjerena, budući ista nema nikakvu podlogu u Prijedlogu UPU-a Zaton Mali koji je bio javno objavljen i čije su odredbe dostupne svima te se ove činjenice mogu jako lako i provjeriti. Pitamo se tko je autor navedene fotomontaže čiji je jedini smisao obmanjivanje javnosti. Naime, visine i vizure zgrada u ovoj fotomontaži ni u kom slučaju ne odgovaraju odredbama Prijedloga UPU-a Zaton Mali koji je bio izložen na javnoj raspravi. Znajući da je predviđena maksimalna visina građevina 9m na ravnom terenu i 11m na kosom terenu, tj maksimalno 4 stambene jedinice po građevini, razvidno je da fotomontaža niti približno ne prikazuje ono što odredbe navedenog plana dopuštaju.

Također, i druge fotomontaže koje su prethodno objavljivane u medijima i koje su bile izložene na raspravi u organizaciji udruge Okvir za Zaton te navodi iste udruge vezano za postupak izrade ovog plana, nemaju uporište u odredbama Prijedloga UPU-a, primjerice za vilu Puljiz iz Zatona Velikog i šumu Bat koji se uopće ne nalaze u granicama obuhvata UPU-a Zaton Mali niti su predmet postupka izrade navedenog plana.

Postupak izrade svakog dokumenta prostornog uređenja je dugotrajan i kompleksan stručni postupak koji je propisan pozitivnim propisima Republike Hrvatske i koji Grad Dubrovnik provodi u okviru svoje nadležnosti.

Grad Dubrovnik prijedloge i primjedbe prima u skladu sa zakonski predviđenom procedurom. Međutim, nikako ne možemo i ne želimo pristati na pritiske i podmetanja, neovisno o kojim se interesnim skupinama radi.
 
 
Upravni odjel za poslove gradonačelnika
Odsjek za protokol, međunarodnu suradnju i odnose s javnošću
 
 
 
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist