Aktualno

“Ne možete dugo varati narod”

Nakon što su Zatonjani za danas u 14 sati najavili mirni prosvjedi ispred Gradske vijećnice, reagiranjem se obratio Grad Dubrovnik

pozivajući zatonske natpise i fotomontažu" "grubim manipulacijama  i potpuno neistinitim informacijama", stiglo je još jedno reagiranje. Ovaj put priopćenjem za javnost obratila se Nina Nadramija, jedna od organizatorica prosvjeda i članica udruge "Okvir za zaton", kojeg prenosimo u cijelosti:

Kao prvo, da istinom odgovorimo na tezu Grada kako se radi o "grubim manipulacijama i potpuno neistinitim informacijama".

Da su "gradski čitači" portala pažljivo pratili naše obavijesti, mogli su pročitati da pozivamo građane na prosvjed i da baš nigdje ne stoji da je na dnevnom redu 23. sjednice  Gradskog vijeća UPU Zaton Mali, a da o Zaton Veliki i ne spominjemo. Informirali smo javnost da ćemo vijećnicima dijeliti naše materijale kako bi ih upoznali za što će u doglednoj budućnosti dizati ruku i kako bi i široj dubrovačkoj javnosti predstavili ono što se događa u Zatonu i oko njega.
 
Savjetovali bismo također "čitaču" portala da se malo bolje obrazuje i educira, te da naše "photo shop" karikature ne naziva "fotomontažama", a Gradu Dubrovniku i svekolikoj javnosti ovom prilikom priopćavamo, kako već i sada, ono za što su Gradski uredi za izdavanje građevinskih dozvola odobrili izgradnju ili su na najboljem putu da odobre, čak i nadmašuje naše karikaturne postere (stambene zgrade kraj butige Pemo, budući hotel pokraj restorana Orsan iz kojega će jadni gosti morati direktno s balkona skakati u more ili će Grad Dubrovnik omogućiti izgradnju tunela ispod magistrale?!; niz stambenih zgrada na francuskom putu, planirana 4-katnica sa staklenom fasadom iznad 4 ljetnikovca….. zar i ovo nije dovoljno?) (ndr. autor "fotomontaža" sam ja osobno, predsjednica udruge Okvir za Zaton).
 
A zavirite li u Knjigu 2, prijedloga UPU Zaton Mali, moći ćete pročitati:

OBVEZE IZ PLANOVA ŠIREG PODRUČJA- PROSTORNI PLAN UREĐENJA GRADA DUBROVNIKA, IZMJENE I DOPUNE
članak 42 (str. 29)
 
"Visoke građevinena ravnom terenu mogu se graditi do maksimalne visine Po+P+4 (podrum, prizemlje, 4 kata), tj. do maksimalne visine od 16,0 m, mjereno od najniže točke uređenog terena uz građevinu do njezina vijenca.
Visoke građevine mogu se graditi do maksimalne visine (Po) S+P+4 ( podrum ili suteren, prizemlje, 4 kata), tj do maksimalne visine od 18,0 m mjereno od najniže točke uređenog terena uz građevinu do njezina vijenca". (sic!)"

 
Pa tako u tim "njihovim knjigama" pobjegne i dozvola za gospodarsko-uslužne djelatnosti bivšim Vićanovim mlinicama, višestruko zaštićenim, na samom izvorištu Palata!!!
 
Primjedba da se " čudesna (oprostite, opet Vićanova) šuma na Batu, kao i vila Pugliesi (opet, oprostite, kad taj Vićan ima-o tolike silne nekretnine) ne nalaze u granicama obuhvata UPU-a Zaton Mali je JEDINA točna tvrdnja. Nalazi se u sljedećem UPU (a sada samo u Prostornom planu) za Zaton Veliki, "divide et impera", a mi Zatonjani ne želimo da nas se dijeli i da nam Grad Dubrovnik slaže mozaik planova i onda sklapa cjeline, kako bi se što manji broj stanovnika istovremeno bunio. Zatonska uvala je jedinstvena prirodna i kulturno-ambijentalna sredina i zato tražimo izradu transparentnog i primjerenog plana uređenja, dostupnog javnosti u svim fazama izrade (a ne samo marionetama MO Zaton i njihovoj rodbini i prijateljima) koji će riješiti sve krucijalne probleme naše lijepe uvale, a neće je pokušati devastirati do neprepoznatljivosti.

I na kraju, poručujemo vam, gospodo, ne možete dugo varati narod, nitko vas više i ne sluša osim onih koji o vama zavise. Mi ćemo vas zaustaviti, uz pomoć srčanih ljudi iz Hrvatske i europskih institucija koje vam ipak daju novce i nadziru kako ih trošite (kanalizacija Zaton- ponovno prekopavanje mjesta- novci potrošeni,  i vodovodne cijevi koje vise na električnim stubovima ili se naslanjaju na grančice po međama okućnica!).

Za udrugu Okvir za Zaton i za sve Zatonjane koji vole svoje mjesto:
Nina Nadramija
 

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija