Aktualno

‘NAŠE MEDICINSKE SESTRE. NAŠA BUDUĆNOST’ Danas je Međunarodni dan medicinskih sestara

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se još od 1974. godine, a za datum obilježavanja odabran je 12. svibnja, odnosno datum rođenja utemeljiteljice modernog sestrinstva Florence Nightingale.

Međunarodno vijeće medicinskih sestara okuplja više od 130 nacionalnih udruga među kojima je i Hrvatska udruga medicinskih sestara, a ovogodišnja tema obilježavanja je: Naše medicinske sestre. Naša budućnost.

Predsjednica Vijeća, dr. Pamela Cipriano objasnila je kako tema označava što Vijeće želi za sestrinstvo u budućnosti kako bi se suočili s globalnim zdravstvenim izazovima i poboljšali globalno zdravlje za sve: “Moramo učiti iz lekcija pandemije i pretočiti ih u akcije za budućnost koje osiguravaju zaštitu, poštovanje i cijenjenje medicinskih sestara (…) Zajedno naša budućnost ovisi o svakoj medicinskoj sestri, svakom glasu, ne samo da budemo na prvim linijama skrbi, već i da budemo na prvim linijama promjene”, objavljeno je na stranici Međunarodnog vijeća medicinskih sestara.

Obilježavanje ovog posebnog dana za medicinske sestre održava se danas u Uvali, a 13. svibnja Sveučilište u Dubrovniku Poliklinika Hygea i Hrvatska komora medicinskih sestara, povodom Dana sestrinstva i Hrvatskog dana šećerne bolesti, organiziraju tečaj “Multicentrični pristup liječenju šećerne bolesti”.

Pročitajte još

[FOTO] Tijelovska procesija ulicama Grada

Dulist

SVJETSKO VINSKO NATJECANJE Zlatna medalja za Malvasiju dubrovačku Zoro

Dulist

SPASI ŽIVOT Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija