Aktualno

‘NAŠE MEDICINSKE SESTRE. NAŠA BUDUĆNOST’ Danas je Međunarodni dan medicinskih sestara

patty brito Y 3Dt0us7e0 unsplash

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se još od 1974. godine, a za datum obilježavanja odabran je 12. svibnja, odnosno datum rođenja utemeljiteljice modernog sestrinstva Florence Nightingale.

Međunarodno vijeće medicinskih sestara okuplja više od 130 nacionalnih udruga među kojima je i Hrvatska udruga medicinskih sestara, a ovogodišnja tema obilježavanja je: Naše medicinske sestre. Naša budućnost.

Predsjednica Vijeća, dr. Pamela Cipriano objasnila je kako tema označava što Vijeće želi za sestrinstvo u budućnosti kako bi se suočili s globalnim zdravstvenim izazovima i poboljšali globalno zdravlje za sve: “Moramo učiti iz lekcija pandemije i pretočiti ih u akcije za budućnost koje osiguravaju zaštitu, poštovanje i cijenjenje medicinskih sestara (…) Zajedno naša budućnost ovisi o svakoj medicinskoj sestri, svakom glasu, ne samo da budemo na prvim linijama skrbi, već i da budemo na prvim linijama promjene”, objavljeno je na stranici Međunarodnog vijeća medicinskih sestara.

Obilježavanje ovog posebnog dana za medicinske sestre održava se danas u Uvali, a 13. svibnja Sveučilište u Dubrovniku Poliklinika Hygea i Hrvatska komora medicinskih sestara, povodom Dana sestrinstva i Hrvatskog dana šećerne bolesti, organiziraju tečaj “Multicentrični pristup liječenju šećerne bolesti”.

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist