Aktualno

TEČAJ ZA LIJEČNIKE I MEDICINSKE SESTRE ‘Multicentrični pristup liječenju šećerne bolesti’

dijabetes

Sveučilište u Dubrovniku – studij sestrinstva, Poliklinika Hygea i Hrvatska komora medicinskih sestara, povodom Dana sestrinstva i Hrvatskog dana šećerne bolesti, organiziraju tečaj “Multicentrični pristup liječenju šećerne bolesti” koji će se održati u subotu u 8 sati u velikom amfiteatru Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41). Osim na predavanjima, polaznici će sudjelovati i na radionici “Free Style Libre 2” na kojoj će se upoznati s najnovijim sustavom kontrole dijabetesa.

Tečaj je namijenjen liječnicima i medicinskim sestrama koji su izravno i neizravno uključeni u proces liječenja šećerne bolesti kao i studentima preddiplomskog i diplomskog Studija Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku s ciljem što boljeg zbrinjavanja osoba sa šećernom bolesti. Predavanja će obuhvatiti teme o dijabetesu odraslih osoba, trudnica i djece kao i teme o utjecaju dijabetesa na organizam te načinu prevencije i liječenja komplikacija dijabetesa.

U sestrinskom dijelu bit će riječi o razvoju sestrinske skrbi za bolesnika oboljelog od šećerne bolesti kao i o imperativu obrazovanja medicinskih sestara u pružanju kvalitetne zdravstvene skrbi. Također istaknut će se i uloga medicinske sestre u pristupu i edukaciji odraslih bolesnika i djece koji boluju od šećerne bolesti te način pružanja zdravstvene njege u kući nepokretnog bolesnika.

Predavači su istaknuti stručnjaci iz područja endokrinologije i dijabetologije, sestrinstva, neurologije, kardiologije, venerologije, oftalmologije, vaskularne kirurgije, gastroenterologije i ortopedije. Radionica pod nazivom “Free Style Libre 2” bit će prilika svim sudionicima upoznati se i s najnovijim mogućnostima praćenja stvarnog stanja glikemije tijekom 24 sata i korigiranja terapije.

VIZUAL 2

Pročitajte još

Program Le Petit Festivala 2024.

Dulist

KOJA IDEJA!? Stao nasred puta na pumpi da bi oprao auto

Dulist

Ako ste danas tužni ili bezvoljni, otiđite se okupati jer i znanstvenici dokazuju kako nas plivanje čini sretnima

Dulist