Koronavirus u Hrvatskoj

NAJSTROŽA MJERA DOSAD U ŠVEDSKOJ Na javnim okupljanjima može biti osam osoba

NAJSTROŽA MJERA DOSAD U ŠVEDSKOJ Na javnim okupljanjima može biti osam osoba

Švedski premijer Stefan Löfven rekao je u ponedjeljak da se broj ljudi koji se smiju okupljati smanjuje na 8 s dosadašnjih tristo, prenosi Index.

-Bit će još gore, preuzmite odgovornost i svoju obvezu u zaustavljanju zaraze. Učinite to zbog sebe i zbog Švedske – rekao je Löfven u današnjem dramatičnom i iznenadnom obraćanju javnosti. Pritom je najavio da njegova vlada od 24. studenoga uvodi dosad najstrožu mjeru za suzbijanje pandemije koronavirusa – na javnim okupljanjima može sudjelovati maksimalno osam osoba. Dosad su bili dopušteni skupovi do 300 osoba. Sljedeće dvije mjere o kojima se razmišlja su preporuka da se ne putuje izvan domicilne regije i da nakon novogodišnjih praznika sve gimnazije i visokoškolske ustanove prijeđu na online nastavu. Obje su mjere bile uvedene tijekom proljetnog prvog vala.

Također, kako piše Local.se, oni koji prekrše mjere i organiziraju veće događaje mogu biti novčano kažnjeni ili čak mogu završiti u zatvoru do šest mjeseci. Švedska je privukla međunarodnu pažnju svojim nerestriktivnim mjerama kojima je odgovorila na pandemiju, odbacujući zatvaranje i oslanjajući se na preporuke.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist