Koronavirus u Hrvatskoj

NAJGORI U ŽUPANIJI Opuzen bilježi strahovit porast novooboljelih

NAJGORI U ŽUPANIJI Opuzen bilježi strahovit porast novooboljelih

Na širem dubrovačkom području zabilježen je pad novooboljelih od koronavirusa od 22 posto u 14-dnevnoj kumulativnoj incidenciji, na Korčuli je pad od 27 posto, dok je u Neretvi zabilježen blagi pad, no 14-dnevna kumulativna incidencija je i dalje visokih 1242 zaražena. Kako navode iz Stožera civilne zaštite DNŽ, najteže stanje je trenutno u Opuzenu gdje u posljednjih sedam dana bilježimo porast od 88 posto novih slučajeva zaraze COVID-19.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije predložio je stoga Stožeru CZ RH donošenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za jedinice lokalne samouprave s područja doline Neretve. Na tom se području do 9. svibnja zadržavaju postojeće nužne epidemiološke mjere dok će se na području ostalih jedinica lokalne samouprave primjenjivati nacionalna Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Na sjednici Stožera je istaknuto kako se ovakve preporuke donose sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, gdje je

Prijedlog Odluke je Stožer donio nakon sjednice održane u petak sukladno naputku Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i nakon održanih sastanaka s čelnicima jedinica lokalne samouprave.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist