Politika

MURATTI O KOALICIJI S FRANKOVIĆEM Moj je zadatak, bez obzira na politička opredjeljenja, brinuti o umirovljenicima

MURATTI O KOALICIJI S FRANKOVIĆEM Moj je zadatak, bez obzira na politička opredjeljenja, brinuti o umirovljenicima

Hrvatska stranka umirovljenika je interesna stranka. Tu je riječ o ljudima koji su i lijevi i desni, i dobrostojeći i loše stojeći, i gladni i potrebiti pomoći i skrbi. Bez obzira na moja osobna uvjerenja kao i ranija, ali i sadašnja politička opredjeljenja, moj zadatak je dok sam na funkciji predsjednice HSU-a brinuti o njihovom dobru, a ovo što je prihvatio i predložio Mato Franković nemamo pravo odbiti – rekla je predsjednica dubrovačkog HSU-a Olga Muratti, koja na predstojećim lokalnim izborima izlazi u koaliciji s Matom Frankovićem i HDZ-om.
Napomenula je kako je odluka o koaliciji donesena jednoglasno, a nakon što je odluku o podržavanju HDZ-ovog kandidata za župana prihvatio županijski HSU, a potom i organizacije u Pločama i Metkoviću.
Tri su uvjeta koja su postavili pred Mata Frankovića, a koja je on prihvatio. Prvi je dovršetak doma umirovljenika u Gružu bez obzira što je riječ o objektu manjeg kapaciteta. Drugi zahtjev jest ubrzavanje radnji i procesa oko početka realizacije doma ispod bolnice.
-Složit ćete se da je to važan projekt. Tražili smo također da Grad podupre i naše stare aktivnosti, kao što je ugradnja liftova u stambenim zgradama. Grad to ne može riješiti, ali smatramo da će prijedlog prije proći u Saboru ako to bude projekt Grada – rekla je Muratti dodavši kako je Franković i to prihvatio, baš kao i osiguravanje besplatnog dopunskog osiguranja za najugroženije kategorije umirovljenika s mirovinama do 3500 kuna.
-To je dugogodišnji projekt HSU-a za kojega smo prikupili i 100 tisuća potpisa, no Vlada za njega nije imala sluha. Stoga smo gradonačelniku predložili da iznađe mogućnosti da barem Grad Dubrovnik krene korak dalje s tim projektom. On je to prihvatio te je odredio granicu od 3500 kuna. Ovdje nije bilo riječi o tome koga volim ili ne volim, tko mi je ideološki bliži ili dalji već se radi o umirovljenicima, ugroženoj kategoriji društva o kojoj moramo voditi računa – poručila je.
-Nećemo dopusiti da uvjeti pod kojima smo pristali na koaliciju ostanu neispunjeni – dodala je predsjednica durbovačkog HSU-a Olga Muratti.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist