Politika

MURATTI O KOALICIJI S FRANKOVIĆEM Moj je zadatak, bez obzira na politička opredjeljenja, brinuti o umirovljenicima

Hrvatska stranka umirovljenika je interesna stranka. Tu je riječ o ljudima koji su i lijevi i desni, i dobrostojeći i loše stojeći, i gladni i potrebiti pomoći i skrbi. Bez obzira na moja osobna uvjerenja kao i ranija, ali i sadašnja politička opredjeljenja, moj zadatak je dok sam na funkciji predsjednice HSU-a brinuti o njihovom dobru, a ovo što je prihvatio i predložio Mato Franković nemamo pravo odbiti – rekla je predsjednica dubrovačkog HSU-a Olga Muratti, koja na predstojećim lokalnim izborima izlazi u koaliciji s Matom Frankovićem i HDZ-om.
Napomenula je kako je odluka o koaliciji donesena jednoglasno, a nakon što je odluku o podržavanju HDZ-ovog kandidata za župana prihvatio županijski HSU, a potom i organizacije u Pločama i Metkoviću.
Tri su uvjeta koja su postavili pred Mata Frankovića, a koja je on prihvatio. Prvi je dovršetak doma umirovljenika u Gružu bez obzira što je riječ o objektu manjeg kapaciteta. Drugi zahtjev jest ubrzavanje radnji i procesa oko početka realizacije doma ispod bolnice.
-Složit ćete se da je to važan projekt. Tražili smo također da Grad podupre i naše stare aktivnosti, kao što je ugradnja liftova u stambenim zgradama. Grad to ne može riješiti, ali smatramo da će prijedlog prije proći u Saboru ako to bude projekt Grada – rekla je Muratti dodavši kako je Franković i to prihvatio, baš kao i osiguravanje besplatnog dopunskog osiguranja za najugroženije kategorije umirovljenika s mirovinama do 3500 kuna.
-To je dugogodišnji projekt HSU-a za kojega smo prikupili i 100 tisuća potpisa, no Vlada za njega nije imala sluha. Stoga smo gradonačelniku predložili da iznađe mogućnosti da barem Grad Dubrovnik krene korak dalje s tim projektom. On je to prihvatio te je odredio granicu od 3500 kuna. Ovdje nije bilo riječi o tome koga volim ili ne volim, tko mi je ideološki bliži ili dalji već se radi o umirovljenicima, ugroženoj kategoriji društva o kojoj moramo voditi računa – poručila je.
-Nećemo dopusiti da uvjeti pod kojima smo pristali na koaliciju ostanu neispunjeni – dodala je predsjednica durbovačkog HSU-a Olga Muratti.

Pročitajte još

‘PREDSJEDNIČE, PRESTANITE’ Dobroslavić: ‘Milanović pravi političku štetu Hrvatskoj’

Dulist

Kristić: Da Grad doživljava lopudski mjesni odbor do ovog problema vjerojatno ne bi ni došlo

Dulist

Ivica Kunčević dobitnik je Nagrade Dubrovnika za životno djelo

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija