Aktualno

MUP APELIRA Na šalterima rješavajte samo neodgodive poslove

c mup policija ilijina4888

Samo u slučaju neodgodive potrebe za žurnim rješavanjem nekih od upravnih poslova te poslove obavite osobnim dolaskom na šaltere policijskih uprava i postaja – apeliraju na građane iz Ministarstva unutarnjih poslova, a sve u cilju smanjenja rizika od zaraze.
Iz MUP-a napominju kako je važenje osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola građana kao i oružnih listova (kojima je rok važenja istekao počevši od 11. ožujka 2020. godine kada je Ministarstvo zdravstva proglasilo epidemiju) produženo je za cijelo vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 te vrijede najviše 30 dana nakon proglašenja kraja epidemije.

Također, pojedine radnje u upravnom postupku koje su građani dužni učiniti u određenom roku vezano za vozila (kao što su odjava vozila kojeg privremeno ili trajno neće koristiti, obavljanje izvanrednog nadzornog pregleda i dr., a čiji krajnji rok poduzimanja je bio počevši od 11. ožujka 2020. godine) ili za oružje (podnošenje zahtjeva za izdavanje oružnog lista za nabavljeno oružje, dostavljanje uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti ili isprave da raspolažu tehničkim znanjem i vještinom za pravilnu uporabu oružja i poznavanja propisa koji se odnose na posjedovanje oružja i sl.) građani mogu poduzeti najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije.

Također, podsjećaju na mogućnost predaje pojedinih zahtjeva upravnim poslovima puteme – Usluga koje pruža Ministarstvo unutarnjih poslova, a koje uključuju predaju zahtjeva za putovnicu, vozačku dozvolu, prijavu boravišta, davanja suglasnosti u određenim upravnim postupcima (suglasnost stanodavca za prijavu prebivališta, suglasnost roditelja za izradu osobne iskaznice ili putovnice djeteta i sl.) i dr.

-Pozivamo građane da uzmu u obzir navedeno te da samo u slučaju neodgodive potrebe za žurnim rješavanjem nekih od upravnih poslova te poslove obave osobnim dolaskom na šaltere policijskih uprava i postaja. U cilju smanjenja rizika od zaraze i širenja epidemije, pojedine policijske uprave promijenile su način rada zaprimanja stranaka na način da je potrebna najava i dogovaranje termina dolaska telefonom ili elektroničkom poštom ili je promijenjeno radno vrijeme upravnih poslova – navode dalje iz MUP-a.

Pročitajte još

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist

JAVNA TRIBINA ‘FREKVENCIJA I EKRANI’ Poznati novinari dijele iskustva iz svoje struke

Dulist