Aktualno

DULIST U SURADNJI S MATICOM Darujemo vam knjigu ‘Dubrovački prirodoslovci u vrhu povijesti znanosti’

DULIST U SURADNJI S MATICOM Darujemo vam knjigu 'Dubrovački prirodoslovci u vrhu povijesti znanosti’

DuList u suradnji s Maticom hrvatskom – Ogranak Dubrovnik podijelit će svojim čitateljima pet odabranih naslova u njezinom izdanju. Druga je na redu knjiga ‘Dubrovački prirodoslovci u vrhu povijesti znanosti’ autorice Snježane Baždar Paušek.

Knjiga predstavlja život i djelo dubrovačkih intelektualaca, prirodoslovaca i znanstvenika te vrednuje njihov znanstveni doprinos utkan u hrvatsku i europsku povijest. U okrilju dubrovačke znanstvene i kulturne sredine, samo nadareni pojedinci Dubrovnika mogli su nastaviti školovanje u velikim znanstvenim središtima, dok su ostali nastavili djelovati u svom rodnom gradu cijeli svoj život.

Knjiga donosi opsežne biografije znamenitih Dubrovčana: Ruđera Boškovića, Marina Držića, Stjepana Gradića, Rajmunda Kunića, Jurja Dubrovčanina, Benedikta Kotruljevića i mnogih drugih. Pored njihovog znastvenog doprinosa, brojna imena povezivala su Dubrovnik s velikim europskim središtima stvarajući diplomatske uspjehe te promicali ime i čast vlastitoga grada diljem svijeta.

Sve što trebate napraviti jest biti najbrži te nam se javiti na mail nagradna@dulist.hr sa svojim imenom i prezimenom, brojem telefona te nazivom knjige.


Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku pridružio se projektu #knjigasvudaisvima! Ove godine Interliber je otkazan, ali ne i sajam koji će se provoditi putem online platforme.

Izdanja Matice hrvatske – Ogranka Dubrovnik snižena su od 20 do 50 posto i možete ih naručiti preko web knjižare ili na e-mail: mhdubrovnik@optinet.hr.

 

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist