Zanimljivosti

Mrak Grad u mraku

Jedinstven je bio doživljaj sinoć biti u Gradu kad su ugašena svjetla javne rasvjete, a članovi dubrovačkih ekoloških udruga su priredili zanimljiv program uz akciju globalnu „Sat za planet zemlju“.

Užitak je bio šetati zamračenim Stradunom, uz svjetlost šterika u rukama brojne djece i duge sjene. Pred Sponzom su aktivisti svijećama ispisali poruku „Za Zemlju“, a pred Orlandom uz zvukove bubnjeva izveli ples s vatrom.

Riječ je o globalnoj inicijativi kojom se potiče gradove diljem svijeta da preuzmu inicijativu u prelasku na ekonomiju temeljenu na niskim emisijama CO2. Pojedinci, tvrtke, vlade i zajednice pozivaju se da ugase svjetla na jedan sat i tako daju potporu ovoj akciji kojom se promiče ekološka održivost. Akciji su se priključili i brojni dubrovački hoteli, poput Hilton Imperiala, Libertas Rixosa, Dubrovačkih vrtova sunca, Kazbeka… koji su također ugasili svoju rasvjetu na uru vremena.
 

Pročitajte još

Pogledajte izložbu podvodnih fotografija u Sponzi

Dulist

Više od 220 tisuća ljudi gledalo je lani hrvatske filmove

Dulist

SJEĆATE LI SE? Na današnji dan 2012. Dubrovnik i okolicu zahvatila ciklona ‘Gabor’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija