Aktualno

MONOGRAFIJA O LJEPOTAMA JUGA HRVATSKE ‘Danas smo među tri najrazvijenije županije u Hrvatskoj’

Promocija monografije ‘Dubrovačko-neretvanska županija – 30 godina’ održana je u Kneževom dvoru u sklopu programa proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana zaštitnika svetog Leopolda Bogdana Mandića, te obilježavanja 30. obljetnice osnivanja Županije.

Moderator predstavljanja monografije, glasnogovornik Sveučilišta u Dubrovniku Mislav Ćimić uvodno je naveo kako vjeruje da će monografija čitateljima probuditi znatiželju, otvoriti neke nove spoznaje, dati mogućnost upoznavanja s prirodom, poviješću, kulturom, običajima i ljudima, odnosno sa svime onime što čini Dubrovačko-neretvansku županiju.

Urednik monografije Jadran Kapor napomenuo je, među ostalim, da je svijet uvijek izdvajao Dubrovnik zbog ljepote, da je bogatstvo županije u različitosti te da se monografijom nastojalo prikazati ljepote i posebnosti pet gradova, 17 općina, te vrijednosti gospodarstva, infrastrukture, školstva, zdravstva i socijalne skrbi.

Obljetnica osnivanja županije bila je temeljni motiv za izradu monografije koja daje presjek prošlih vremena, sadašnjih, ali i budućih projekata i strategija, naveo je župan Nikola Dobroslavić.

– Kažu da je naš prvi predsjednik dao smjernice kako napraviti obuhvat županije. Mislim da je to odlično napravljeno i upravo dubrovačko područje s otocima danas čini cjelinu – naveo je župan dodajući da je Pelješki most s pravom odabran za naslovnicu monografije.

– Danas smo među tri najrazvijenije županije u Hrvatskoj, što je rezultat predanog rada mnogih. Demografski smo ranjivi, ali ipak smo druga županija po pozitivnim pokazateljima. Gospodarimo odlično pomorskim dobrom, a u turizmu smo prvaci. Rezultati su to rada županijske administracije, kao i mnogih poduzetnika, naših sugrađana i institucija – zaključio je župan.

Glazbeni program uveličala je klapa Kaše.

Pročitajte još

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija