Aktualno

U RESTORANU S MICHELINOVOM ZVJEZDICOM Marijo Curić u srcu Rima predstavio hrvatsku gastronomiju

Vukelic Apreda Mesic Jelinic Onorato Curic 1

Dubrovčanin Marijo Curić, chef restorana 360, predstavio je hrvatsku gastronomiju u srcu Rima. Naime, u srijedu navečer održana je ekskluzivna večera Michelina i Hrvatske turističke zajednice na kojoj je Curić udružio snage sa chefom restorana Idylio by Apreda Francescom Apredom u predstavljanju vrhunske gastronomije.

Chefovi 1

– Prezentacija hrvatske gastronomije u središtu Rima i to u jednom od najpoznatijih rimskih restorana znači puno za promociju i vidljivost Hrvatske na talijanskom tržištu. Kada tome pridodamo činjenicu da je partner ove večere MICHELIN, onda možemo zaključiti kako je naša gastronomija vrlo cijenjena u stručnim krugovima te među vrhunskim poznavaocima kulture pripreme hrane – izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.

Među brojnim uzvanicima koji su imali priliku uživati u večeri, bili su partneri i predstavnici talijanskog turističkog sektora, predstavnici medija, kao i popularni blogeri te infulenceri specijalizirani za putovanja i gastronomiju. Tako su među uzvanicima bili Ivana Jelinić, direktorica Talijanske nacionalne turističke zajednice (ENIT), Alessandro Onorato, pročelnik za turizam, evente i sport Grada Rima, Giuseppe de Martino, direktor hotela St. Regis Roma, koji je ujedno jedan od najpoznatijih direktora luxury hotela u cijeloj Italiji. Prisutni su bili i predstavnici aviokompanije Vueling, brodara SNAV te mnogi drugi. Večeri je prisustvovao i Jasen Mesić, veleposlanik RH u Italiji.

Influenceri

– Čast mi je što sam imao priliku promovirati hrvatsku gastronomiju u Italiji, a posebna je privilegija bila što smo to odradili na tako lijepom mjestu te u društvu vrhunskih poznavaoca gastronomije – poručio je hrvatski chef Marijo Curić, koji je ovom prilikom pripremao višku pogaču u predjelu, skušu koja je bila osnova glavnog jela, dok je za desert pripremio pannacottu od grejpa s kikirikijem i sladoledom od marakuje.

Banner 300x250 DU 1

– S velikim zadovoljstvom ističemo kulinarska čuda Hrvatske, što potvrđuju i naši poznati inspektori koji su iz godine u godinu zadivljeni predanošću lokalnih chefova koji teže visokokvalitetnoj pripremi hrane. Hrvatska može biti vrlo ponosna na svoje kulinarsko naslijeđe koje ju definitivno svrstava među kvalitetne eno-gastronomske destinacije i dragulje koje približavamo našoj zajednici međunarodnih gurmana i putnika – izvijestili su iz MICHELIN-ovog vodiča.

Na meniju su bila i jela talijanskog chefa Francesca Aprede koji je za predjelo pripremio tempuru od prepeličjih jaja i hrskave dagnje, dok je za glavno jelo koristio kamenice, morskog ježinca i sipu. – Jako mi je drago što sam baš ovdje u Rimu imao priliku ugostiti chefa Marija Jurića iz 360 Dubrovnik. Uvijek je vrlo obogaćujuće pozvati međunarodnog kuhara u moju kuhinju jer tako možemo otkrivati nove tehnike i načine korištenja namirnica – zaključio je chef Apreda.

Iz Hrvatske turističke zajednice podsjećaju kako se Hrvatskoj trenutno nalazi 10 restorana s jednom MICHELINOVOM zvjezdicom, kao i dva restorana sa zelenom MICHELIN zvjezdicom, dok 12 restorana nosi oznaku Bib Gourmand. Broj MICHELINOVIH restorana u stalnom je porastu od 2017. kada je prvi restoran dobio svoju zvjezdicu.

Aplauz chefovima

 

Pročitajte još

Dubrovnik će za 40 mjeseci dobiti novi pročistač otpadnih voda ispod Petke

Dulist

VEDRAN KOSOVIĆ Ne smijemo upasti u klopku prihvaćanja prosječnosti!

Andrea Falkoni Račić

Općina Župa dubrovačka objavila Javni poziv udrugama iz kulture i socijale

Dulist