DuList IN

‘MOJA SI BURA’ KLAPE SV. FLORIJAN Poslušajte novu pjesmu vatrogasaca pjevača

'MOJA SI BURA' KLAPE SV. FLORIJAN Poslušajte novu pjesmu vatrogasaca pjevača

Nakon dvije godine pauze, službena klapa Hrvatske vatrogasne zajednice – Sveti Florijan, izdala je novu pjesmu. Radi se o romantičnoj pjesmi ‘Moja si bura’, prekrasnoj baladi dalmatinskog prizvuka koja označava značajnu promjenu od zvuka koji smo do sada navikli slušati od strane jedinih klapskih vatrogasaca.
-Tekst je napisala moja djevojka Sara Kopeczky, glazbu ona i ja – kazao je Vjekoslav Tvrdić, prvi tenor klape Sveti Florijan, inače doktor znanosti zaposlen kao docent na splitskom FESB-u.
Sara je profesorica engleskog i talijanskog jezika i vrlo talentirana spisateljica. Produkciju pjesme potpisuje Jan Ivelić, a vokalni aranžman dugogodišnja voditeljica klape, Ana Kodrić Ivelić.
-Član sam klape od 2021. i čast mi je da je klapa odabrala upravo ovu pjesmu kojoj sam koautor i u kojoj sam vodeći vokal. Smatram da pjesma predstavlja osvježenje u odnosu na dosadašnji glazbeni izričaj moje klape – dodao je prof. Tvrdić.
Inače, ‘Moja si bura’ bit će uživo izvedena na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima. Kaštelanski đir, održat će se 23. srpnja 2023. na poljani kod crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu uz festivalski orkestar.
Klapa će imati vrlo radno ljeto. Sljedeći tjedan nastupa na Svjetskom danu glazbe, što će prenositi HRT. Dan iza nastupaju u Splitu na Danu kotara Mertojak. Klapa će nastupiti na brojnim smotrama ovog ljeta poput onih u Slimenu, na Perunu, u Žrnovnici i Strožancu.
‘Moja si bura’ samo je najava aktivne izdavačke godine, jer je klapa u fazi snimanje dvije nove pjesme koje će izdati nakon ljeta.

Foto: Igor Jakšić

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist

IZLOŽBA U SJEĆANJE NA SUPRUGA Gospođa Marita od plastičnih boca stvara mala umjetnička djela!

Andrea Falkoni Račić