Kultura

Mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu zbirku ‘Posebno drugačija’

lara custovic

U sklopu ciklusa predstavljanja mladih i nadarenih Dubrovčana u organizaciji Dubrovačke baštine u utorak je u Lazaretima mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu pjesničku zbirku ‘Posebno drugačija’.

Lara Čustović maturantica je Turističke i ugostiteljske škole i od djetinjstva pokazuje ljubav prema jeziku i književnosti te glumi, piše i uspješno sudjeluje u različitim književnim i jezičnim natjecanjima. Također je članica Književnog kluba u Lazaretima.

Uz autoricu, knjigu su predstavile urednica i lektorica zbirke, psihologinja, književnica i osnivačica Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ‘Slagalica’ Renata Zlatković i autoričina profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marija Prkoča, a moderatorica predstavljanja bila je Ivana Marinović. Predstavljanje su glazbenim nastupom uveličale nagrađivane mlade glazbenice Marta, Đive i Paula Čatić.

Moderatorica je naglasila kako se radi o mladenačkoj, iskrenoj, toploj poeziji koja se odlikuje izrazitom slikovitošću i komunikativnošću i s lakoćom pronalazi put do srca čitatelja. Njezine riječi potvrdio je pljesak i odobravanje kojima je popraćena nadahnuta i emotivna interpretacija stihova glumca Kazališta Marina Držića Edija Jerteca i autorice same.

Urednica zbirke Renata Zlatković i profesorica Marija Prkoča opisale su svoj rad s autoricom istaknuvši kako se radi o usredotočenoj, čvrstoj mladoj osobi usmjerenoj prema cilju koja je talentom, radom i upornošću uspjela ostvariti svoju veliku želju – objaviti vlastitu knjigu prije 18. rođendana, što potvrđuje kako je Lara upravo kao što to govori naslov njezine knjige ‘Posebno drugačija’.

Foto Maro Mitrović

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist