Kultura

Mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu zbirku ‘Posebno drugačija’

Mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu zbirku 'Posebno drugačija'

U sklopu ciklusa predstavljanja mladih i nadarenih Dubrovčana u organizaciji Dubrovačke baštine u utorak je u Lazaretima mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu pjesničku zbirku ‘Posebno drugačija’.

Lara Čustović maturantica je Turističke i ugostiteljske škole i od djetinjstva pokazuje ljubav prema jeziku i književnosti te glumi, piše i uspješno sudjeluje u različitim književnim i jezičnim natjecanjima. Također je članica Književnog kluba u Lazaretima.

Uz autoricu, knjigu su predstavile urednica i lektorica zbirke, psihologinja, književnica i osnivačica Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ‘Slagalica’ Renata Zlatković i autoričina profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marija Prkoča, a moderatorica predstavljanja bila je Ivana Marinović. Predstavljanje su glazbenim nastupom uveličale nagrađivane mlade glazbenice Marta, Đive i Paula Čatić.

Moderatorica je naglasila kako se radi o mladenačkoj, iskrenoj, toploj poeziji koja se odlikuje izrazitom slikovitošću i komunikativnošću i s lakoćom pronalazi put do srca čitatelja. Njezine riječi potvrdio je pljesak i odobravanje kojima je popraćena nadahnuta i emotivna interpretacija stihova glumca Kazališta Marina Držića Edija Jerteca i autorice same.

Urednica zbirke Renata Zlatković i profesorica Marija Prkoča opisale su svoj rad s autoricom istaknuvši kako se radi o usredotočenoj, čvrstoj mladoj osobi usmjerenoj prema cilju koja je talentom, radom i upornošću uspjela ostvariti svoju veliku želju – objaviti vlastitu knjigu prije 18. rođendana, što potvrđuje kako je Lara upravo kao što to govori naslov njezine knjige ‘Posebno drugačija’.

Foto Maro Mitrović

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist