Politika

MIRIĆ ODGOVORIO GJAJI “Ostavio si 14 obitelji bez kruha!”

Dinko Mirić

Pročelnik upravnog odjela za promet i komunalne poslove Dinko Mirić priopćenjem je odgovorio na prošlotjedno priopćenje gradskog vijećnika HSLS-a Iva Gjaje, koji je sve zaposlenike Gradske uprave prozvao ‘junošama’.

Mirić svoj odgovor ne potpisuje kao pročelnik, već kao ‘bivši djelatnik Općinskog fonda za stambeno i komunalno gospodarstvo Općine Dubrovnik. Mirićevo reagiranje prenosimo u cjelosti.

Sve žrtve Velikog Hrvata i domoljuba Iva Gjaje iz 1992. godine

Da bi svi građani našeg Grada znali točno o čemu se radi i koje riječi Ivo Gjaja javno upućuje djelatnicima gradske uprave, moram početi od značenja riječi JUNOŠA ili množina JUNOŠE: -priplodni bikovi. U urbanim sredinama izraz se koristi za muškarce koji su u punoj snazi,koji istu energiju kao JUNOŠE pokazuju pri daleko većoj lepezi rabota od pukog razmnožavanja.

Dakle, ‘takve junoše u skutima miluje gradonačelnik’, prema riječima Iva Gjaje, su me jako zabrinule i ponukale da napišem ovaj članak.

Kako sam i ja po Ivu Gjaji JUNOŠ, a još uvijek između ostalog i imam dobro pamćenje ,to ovaj članak pišem kao građanin ovog Grada sa željom da opišem samo jedan mali dio lika i djela Iva Gjaje čija sam djela ja osobno i moja familija osjetili tamo davne 1992 godine.

Te ratne godine Ivo Gjaja je JEDINI u ondašnjoj Općini Dubrovnik dao otkaz velikom broju djelatnika ondašnjeg Općinskog fonda za stambeno i komunalno gospodarstvo. Koliko se sjećam 14-orici djelatnika među kojima sam bio i ja .Jadan morao se dodvoriti ondašnjoj vlasti da dokaže svoju sposobnost racionalizacije poslovanja i domoljublje.

I sada Ivo Gjaja predlaže JUNOŠIMA ‘da stanu ponaosob pred ogledalo i upitaju se čini li ih sve ovo što rade,na štetu baštinjenih vrijednosti ovog Grada zaista sretnim’.

Vjerojatno njega njegovo gore spomenuto djelo, kad stane pred ogledalo i dalje čini sretnim što je usred rata ostavio bez kruha 14 obitelji našega Grada i čovjek hoda uzdignutom glavom Gradom i ne skreće pogled od sugrađana i zbog svog lika, a poglavito djela, nije pobjegao iz Grada glavom bez obzira, nego se počeo baviti politikom „kako vitar puše“,a smatra da bi JUNOŠI to trebali učiniti.

Budući da mu nije svet ni Sveti Vlaho, tako mu ni 1992.godine nisu bile svete ni obitelji tih ljudi koje je istjerao usred rata na ulicu.

Za mene je ovo obraćanje i upoznavanje javnosti Grada Dubrovnika s likom i djelom Iva Gjaje završeno, a i njemu bih to isto preporučio jer je ovo samo mali dio lika i djela, a razlog je moje štovanje ostatka njegove familije.

 

Bivši djelatnik Općinskog fonda

za stambeno i komunalno gospodarstvo

Općine Dubrovnik

Dinko Mirić,dipl.ing.“

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist