Politika

Gjaja: Junoše u Gradskoj upravi

Ivo Gjaja (HSLS)

Gradski vijećnik HSLS-a Ivo Gjaja uputio je priopćenje za javnost povodom reagiranja Gradskog vijeća na tiskovnu konferenciju liste Srđ je Grad na temu izbora članova Kulturnog vijeća.

“JUNOŠE U GRADSKOJ UPRAVI

Nakon što je 1929. godine posjetio Dubrovnik slavni irski dramatičar Georg Bernard Shaw oduševljeno je izjavio: ”Ako želite vidjeti raj na zemlji, dođite u Dubrovnik!”. Njegova izreka je i: “Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast.”

U “reagiranju Gradskog vijeća” na konferenciju za novinare Kandidacijske liste grupe birača “Srđ je Grad” nakon sjednice Gradskog vijeća od 27. siječnja kojoj su komentirali postupak i izbor članova Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika između ostalog stoji:

“Sva sreća da gospodin Miošić predstavlja glasnu manjinu kako u Gradskom vijeću, tako i u Gradu Dubrovniku, koja iskazuje nepoštivanje i nepoznavanje vrijednosti kulturne baštine Grada Dubrovnika izjavom s govornice Gradskog vijeća: „Gosti koji dolaze u Dubrovnik ne dolaze gledati dubrovačke muzeje ni zidine. Nije to Louvre!“

Ova kvalifikacija “nepoštivanje i nepoznavanje vrijednosti kulturne baštine Grada Dubrovnika”, bez sumnje je apsurdna kad se izriče za vijećnike KLBG “Srđ je Grad”, a kad se ‘lijepi’ svim vijećnicima ‘glasne manjine u Gradskom vijeću’, u koju, uvjeren sam, naši sugrađani i mene svrstavaju, s namjerom da nas se ušutka, vrlo je drska i bezobrazna i pokazuje kakve junoše u ‘skutima’ miluje gradonačelnik.

Tko ovakvo ‘reagiranje’ potpisuje s ‘Gradsko vijeće Grada Dubrovnika’?!

Možda su vijećnici Gradskog vijeća, pripadnici ‘Dubrovačkog dogovora’ – vladajuće koalicije, održali telefonsku sjednicu da bi izglasovali tekst ovakvog ‘reagiranja’, što ne bi bilo statutarno, ali koliko su umišljeni i sebi samodostatni ne bi ni to bilo iznenađujuće.

Predlažem im da ponaosob stanu pred ogledalo i upitaju se čini li ih sve ovo što rade, na štetu baštinjenih vrijednosti ovog Grada, zaista sretnim.

Kad bi kao oni morao hodat gradom pognute glave i skretat pogled od sugrađana, kad bi nakon sjednica Gradskog vijeća tražio policijsku pratnju, koja će me štititi od sugrađana, pobjegao bih iz grada glavom bez obzira.

Vijećnik HSLS-a u Gradskom vijeću
Ivo Gjaja, dipl.ing.”

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist