Aktualno

Ministarstvo upozorilo Grad zbog nezakonitog izdavanja dozvole za mul ispred Ville Dubrovnik

Ministarstvo upozorilo Grad zbog nezakonitog izdavanja dozvole za mul ispred Ville Dubrovnik

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine upozorilo je Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika zbog protuzakonitog izdavanja lokacijske dozvole u studenom 2021. godine za gradnju priveza za plovila ispred Hotela Villa Dubrovnik, donosi Morski.hr.
U dokumentu, kojega je ovaj portal objavio, gradskom upravnom odjelu, odnosno pročelniku Zdenku Medoviću se vrlo jasno naređuje da postupi po zakonu.
-Uvidom u predmet koje je ovo Ministarstvo službenim putem pribavilo od upravnog odjela, utvrđene su nezakonitosti u postupanju službene osobe u postupku izdavanja citirane lokacijske dozvole – stoji u dokumentu kojeg je još u ožujku ministarstvo uručilo Gradu Dubrovniku, a kojeg je u posjedu Morski.hr.
Ministarstvo dalje tvrdi da službena osoba nije potpuno i pravilno utvrdila činjenično stanje vezano za usklađenost predmetnog zahvata s Generalnim urbanističkim planom Grada Dubrovnika, jer se na ovoj čestici nalazi uređena plaža, pa se na plaži ne smiju graditi privezi za plovila.
Ista službena osoba nije potpuno i pravilno utvrdila činjenično stanje vezano za usklađenost ovog zahvata s generalnim urbanističkim planom Dubrovnika, iz kojeg proizlazi da se gradnja priveza za plovila ne mogu odobriti izvan luke otvorene za javni promet lokalnog značaja.

U dokumentu se također upozorava službenike koji upravljaju upravnim tijelom da su odgovorni za vlastiti rad i rad službenika, te se poziva čelnik ove institucije da poduzme sve zakonom propisane radnje u svrhu osiguranja zakonitosti rada i postupanja upravnog tijela jedinice područje samouprave, ali i da je čelnik ovlašten pokrenuti postupak zbog povrede službene dužnosti.
Ministarstvo poziva i čelnika ovog odjela da poduzme mjere radi osiguranja postupanja službenika sukladno zakonu, odnosno kako bi se onemogućilo da izdavanjem lokacijske dozvole stranke steknu prava koja im temeljem važećih propisa ne pripadaju.
Naložili su tako da Grad Dubrovnik otkloni nezakonitosti koje su utvrđene u nadzoru ministarstva te još jednom upozorili čelnika upravnog tijela da ukoliko se u provedbi nadzora utvrdi da se ove nezakonite radnje ponavljaju, naredit će prvostupanjskom tijelu otklanjanje nezakonitosti. Zaključno, traže da se ovo nezakonito rješenje poništi i da čelnik o svemu učinjenom obavijesti Ministarstvo.
Morski.hr nazvao je i pročelnika Zdenka Medovića, koji se pravda da ni suci ne znaju sve zakone i različito ih tumače.
– U pravilu sve što ste dobili u drugostupanjskom rješenju je tako. Mi smo ispunili sve obveze koje se od nas traže, sukladno tom rješenju Ministarstva i koliko ja znam, mislim da je uložena žalba na naše rješenje. Znači, mi smo svoje rješenje poništili, kao što nam je naloženo – rekao je Medović.
Cijelu pročelnikovu izjavu pročitajte ovdje.

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist