Aktualno

BRAVO! Dubrovački robotičari osvojili broncu na Europskom prvenstvu

BRAVO! Dubrovački robotičari osvojili broncu na Europskom prvenstvu
Dubrovački robotičari osvojili su brončanu medalju na četvrtom Europskom prvenstvu u robotici ‘European RoboCup Junior 2023’. Prvenstvo se održavalo od 7. do 10. lipnja u Varaždinu. Naši su se robotičari, pod mentorstvom Dalije Milić Kralj vratili s nagradom i za najbolji poster.

Ovo je ujedno prvi put da se European RoboCup Junior održao u Hrvatskoj. Nastupila su 162 natjecateljska tima (29 hrvatskih) s više od 500 robotičara i preko 200 mentora u 15 kategorija. Na natjecanju je nastupilo i petoro dubrovačkih robotičara, mentorica i sutkinja kategorije Cospace preliminary Dalija Milić Kralj te sudac Rescue simulation kategorije Jakov Perčin. U kategoriji Soccer light weight natjecao se i Dubrovčanin Duje Handabaka, koji je s Bornom Svržnjakom iz Varaždina osvojio 3. mjesto. Mentor njihove ekipe Centar izvrsnosti Varaždin bio je Ivan Kolarić iz Varaždina. Ekipa ZTK Dubrovnik u kategoriji Soccer LightWeight Entry gdje se natjecao Karlo Jemin osvojili su 6. mjesto, a dobili su i nagradu za najbolji poster. Mentorica ekipe bila je Dalija Milić Kralj. U kategoriji Rescue simulation ekipa Nautical school Dubrovnik s Lovrom Novakovićem i Hrvojem Vuletićem osvojili su 7. mjesto. Mentorica je bila Dalija Milić Kralj. U kategoriji CoSpace advanced ekipa Maritimos Dubrovnik s Mihaelom Pendom i mentoricom Dalijom Milić Kralj ispali su u četvrtfinalu od Slovenaca S3R5 team-a.

Višemjesečne pripreme učenika za RoboCup Junior Croatia Open 2023, European RoboCup 2023 i World RoboCup 2023 su se odradile u suradnji Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza koji su pomogli i oko puta i sudjelovanja dubrovačkih robotičara na europskom prvenstvu u Varaždinu, navodi se u priopćenju.

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Anja Grabovac o glazbi, suradnji s Eugenom na pjesmi ‘Tišine’…

Maria Prkut

Korčulanin Ivan Salečić nastupio u kvizu Potjera

Dulist