Koronavirus u Hrvatskoj

MINISTAR FUCHS ZADOVOLJAN Škole nisu postale ‘epidemiološke bombe’

MINISTAR FUCHS ZADOVOLJAN Škole nisu postale 'epidemiološke bombe'

Izrazito sam zadovoljan što su mjere dale dobre rezultate, a što pokazuje i ovih prvih mjesec dana škole. Naime, škole nisu postale žarišta ili kako su to neki javno prognozirali ‘epidemiološke bombe’ i otvaranje škola nije utjecalo na širenje virusa. Imamo oko 100 prosvjetnih djelatnika pod zdravstvenim nadzorom i oko 2800 učenika u samoizolaciji što i dalje govori u prilog tezi da je stanje stabilno i pod kontrolom – napisao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u RTL-ovom Otvorenom uvodniku.
Istaknuo je kako je većina slučajeva oboljelih učitelja i učenika ‘uvezena’ izvana i zato je posebno prilikom javnih istupa uoči početka škole, ali i danas, apelirao na odgovornost svih nas – jer, navodi, ako se svatko u svom okruženju ponaša odgovorno, tada je mogućnost zaraze svedena na minimum.

-Živimo u vremenima koja nisu uobičajena, nekad smo se početkom školske godine bavili težinom školske torbe, a sada nam je, više nego ikad prije, bitno sačuvati zdravlje, i to ne samo zdravlje djece i učitelja, već i njihovih roditelja, a posebno starijih ukućana. Zahvalio bih ovom prilikom svima, od ravnatelja, preko učitelja i učenika sve do roditelja i osnivača, ali i epidemiolozima koji su zajedno s nama osmislili i izradili ovakav pristup odvijanja nastave, što su naše škole sigurne za djecu i što se u “novom normalnom” možda još uvijek navikavamo na nove izazove, međutim sve s krajnjim ciljem kvalitetnog obrazovanja za naše učenike. Oprez i pridržavanje mjera i dalje su nužni – napisao je među ostalim ministar Fuchs, a više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist