Koronavirus u Hrvatskoj

MINISTAR FUCHS ZADOVOLJAN Škole nisu postale ‘epidemiološke bombe’

Izrazito sam zadovoljan što su mjere dale dobre rezultate, a što pokazuje i ovih prvih mjesec dana škole. Naime, škole nisu postale žarišta ili kako su to neki javno prognozirali ‘epidemiološke bombe’ i otvaranje škola nije utjecalo na širenje virusa. Imamo oko 100 prosvjetnih djelatnika pod zdravstvenim nadzorom i oko 2800 učenika u samoizolaciji što i dalje govori u prilog tezi da je stanje stabilno i pod kontrolom – napisao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u RTL-ovom Otvorenom uvodniku.
Istaknuo je kako je većina slučajeva oboljelih učitelja i učenika ‘uvezena’ izvana i zato je posebno prilikom javnih istupa uoči početka škole, ali i danas, apelirao na odgovornost svih nas – jer, navodi, ako se svatko u svom okruženju ponaša odgovorno, tada je mogućnost zaraze svedena na minimum.

-Živimo u vremenima koja nisu uobičajena, nekad smo se početkom školske godine bavili težinom školske torbe, a sada nam je, više nego ikad prije, bitno sačuvati zdravlje, i to ne samo zdravlje djece i učitelja, već i njihovih roditelja, a posebno starijih ukućana. Zahvalio bih ovom prilikom svima, od ravnatelja, preko učitelja i učenika sve do roditelja i osnivača, ali i epidemiolozima koji su zajedno s nama osmislili i izradili ovakav pristup odvijanja nastave, što su naše škole sigurne za djecu i što se u “novom normalnom” možda još uvijek navikavamo na nove izazove, međutim sve s krajnjim ciljem kvalitetnog obrazovanja za naše učenike. Oprez i pridržavanje mjera i dalje su nužni – napisao je među ostalim ministar Fuchs, a više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija