Koronavirus u Hrvatskoj

MINISTAR FUCHS Za sad se ne razmišlja o online nastavi, zimski praznici mogli bi početi ranije

MINISTAR FUCHS Za sad se ne razmišlja o online nastavi, zimski praznici mogli bi početi ranije

Iako nas do kraja tjedna čekaju nove, strože epidemiološke mjere s ciljem sprječavanja širenja zaraze COVID-19, one za sad neće obuhvaćati obrazovni sustav. Rekao je to za Novu TV ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.
-Ako se u skladu s pooštravanjem općih mjera ide prema zatvaranjima većih mjesta, u tom slučaju možemo razmotriti da se u tim područjima primjene neke od mjera koje bi vodile ka tome – rekao je i poručio da se zasad ne razmišlja o online nastavi.
Na pitanje razmišlja li se o ranijim zimskim praznicima, Fuchs je kazao da postoji mogućnost da se pomaknu zimski praznici, ali u slučaju da za time bude epidemiološke potrebe.
-U tom bi se slučaju cijelo gradivo moglo nadoknaditi uzimajući dva tjedna od ljetnih praznika, ali to je nešto što se mora raspraviti na nacionalnoj razini – objasnio je.
Posljednja istraživanja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokazala su da nastavom tijekom prvog vala epidemije nisu bili zadovoljni niti učenici niti roditelji. Fuchs kaže da se taj program radio ”doslovno preko noći’.
-Mi cijelo vrijeme radimo i proizvodimo nastavne materijale. Oni su uvijek jedno dva tjedna ispred onoga što se predaje u školama da bi, u slučaju online nastave, imali sve gradivo pripremljeno unaprijed – objasnio je i dodao je da nastava uživo ovisi o tehničkim mogućnostima svake škole, ali više je mogućnosti i materijala za online nastavu.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist