DuList IN

MIDSUMMER SCENE Pijanistički spektakl Mateja Meštrovića, Matthew Mayera i Antonije Pacek

MIDSUMMER SCENE Pijanisticki spektakl Mateja Mestrovica Matthew Mayera i Antonije Pacek

Ekskluzivno glazbeno gostovanje troje svjetski poznatih pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, Matthew Mayera i Antonije Pacek očekuje nas na ovogodišnjem devetom izdanju festivala Midsummer Scene. Troje vrhunskih pijanista povest će nas na glazbeno putovanje koncertom Piano Maniacs Triathlon koji će se održati u petak, 30. lipnja u dubrovačkom Kneževom dvoru.

Na ovom koncertu imat ćemo priliku pobliže upoznati i doživjeti najsvestranijeg i izuzetno talentiranog umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni Mateja Meštrovića. Ovaj glazbeni velikan praizveo je ‘Dunavsku Rapsodiju’ za klavir i orkestar u glavnoj dvorani Carnegie Hall – Stern te time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizvedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani. Autor glazbe je za preko 400 dokumentarnih filmova te za tri hrvatska paviljona na svjetskim izložbama, a zajedno sa udaraljkašem Bornom Šercarom predstavljao je Hrvatsku i na svjetskoj izložbi Dubai EXPO 2022. Autor je glazbe Svečanog otvorenja Pelješkog Mosta te otvorenja ‘Malog Rimskog Kazališta’. Za svoje skladbe i albume dobitnik je brojnih svjetskih nagrada i priznanja, a njegov CD ‘Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos’ uvršten je na Spotify listu 50 klasičnih izdanja. Krajem 2022. dobitnik je dvije srebrne medalje Global Music Awards za album ‘Mysteria Mossoriana’.

Njemu će se na dubrovačkoj pozornici pridružiti Matthew Mayer, američki skladatelj i pijanist, koji je po prestižnoj svjetskoj Billboardovoj ljestvici broj 1. New Age umjetnik, a izdao je 17 solo albuma za klavir. Osnivač je svjetski poznate web stranice Solo Piano koja prezentira rad više od 360 pijanista iz cijelog svijeta. Od solo nastupa u gradiću u Južnoj Dakoti do dijeljenja pozornice s izvođačima nominiranima za Grammy, tako je izgledalo Mayerovo glazbeno putovanje. Njegov posljednji album, Piano Lullabies, dosegao je više od 25 milijuna streamova i ima posebno mjesto na Playlistama Amazon Musica. Mayerova pjesma ‘When Flowers Grew Wild’ više od 50 tisuća puta dodana je na Instagram reels, a njegova glazba nastavlja osvajati publiku diljem svijeta. Mathhew se jako veseli nastupu u Dubrovniku i posjetu Hrvatskoj.

Posebnu pažnju bez sumnje će privući talentirana hrvatska pijanistica i skladateljica, s adresom u Beču, Antonija Pacek. Njezin najnoviji album Seasons of Life objavljen je u ožujku 2022., a prema glazbenim kritičarima donio je osvježavajuće nepredvidivu oštricu kreativnosti u neoklasično područje. Kritičari njezine koncerte zovu simfonijom emocija, a njezina glazba pušta se na brojnim radijskim postajama diljem svijeta, uključujući Classic FM Radio u Londonu, FM Classic u New Yorku, Klassik Radio u Beču, Shades of Classics u Kanadi, Whisperings Radio u SAD-u i drugima.

Uz ovo virtuozno glazbeno putovanje, na devetom izdanju festivala Midsummer Scene očekuje nas još mnoštvo zanimljvog kulturnog sadržaja. Od četvrtka, 22. lipnja na tvrđavi Lovrjenac, čak trinaest puta igrat će mjuzikl ‘Put oko svijeta u 80 dana’ Jules Vernea, u režiji Sean Aite i skladbama Lea Elsa.

Uz mjuzikl koji će zasigurno oduševiti kako hrvatsku tako i brojnu inozemnu publiku, na Lovrjencu nas očekuje i spektakularno zatvaranje ovogodišnjeg festivala. Naime, 6. srpnja izvest će se praizvedba solo mjuzikla ‘Ljubav je fer’ (Priče iz moje ulice) Gorana Karana, u režiji Ivana Lea Lema, te ovaj nikad viđeni posebni autorski projekt zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Ovogodišnji će Midsummer Scene Festival u petak, 7. srpnja na posebnom događanju u palači Sponza u suradnji s Domom Marina Držića upriličiti predstavljanje engleskog prijevoda Novele od Stanca Marina Držića u prijevodu Filipa Krenusa te tako na najljepši način zaokružiti svoje bogato deveto izdanje.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za ovogodišnji Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama te sat vremena prije početka predstave na Lovrjencu.

Pročitajte još

MIA BEGOVIĆ UŽIVA U ULOZI BAKE Dušo moje duše, srićo moje sriće, blagoslovljeno ti bilo!

Dulist

POSLUŠAJTE SINGL JOSIPA BAČIĆA ‘S nonom sam vježbao pjevati još dok nisam praktički znao ni pričati’

Dulist

PLESNI STUDIO LAZARETI NA ADRIATIC DANCE FESTU ‘Velika konkurencija i odličan plasman naših cura!’

Dulist