Zanimljivosti

U Kominu oboren Guinnessov rekord, poziralo čak 497 maškaranih Disneyevih likova!

U Kominu oboren Guinnessov rekord, poziralo čak 497 maškaranih Disneyevih likova!

Mještani Komina oborili su svjetski rekord i to za najviše maškaranih Disney likova na jednom mjestu. Naime, u Guinnessovoj knjizi rekorda dosadašnji broj maškaranih Disney likova iznosio 361, ove godine maškare u Kominu su upisale rekord s čak 497 Disneyevih likova!

Povodom pokladnih običaja, ove nedjelje Komin se pretvorio u već maškarani ‘Kominland’. Kominjani su uživali u pozitivnoj atmosferi gdje su bile maškarane sve generacije, od najmlađih do najstarijih stanovnika Komina. 

Jedan od najstarijih maškaranih sudionika, 84-godišnji Ivo Burić u kostimu poznatog Kapetana Kuke, izjavio je da se maškarava već sedamdesetu godinu za redom. 

Pripreme su trajale tjednima, a u nedjelju, 11. veljače u 12 sati je počelo okupljanje uz koje su sudionici imali priliku kušati domaći tradicionalne fažole. U 13 sati, slijedila je fotografija 491 sudionika gdje su se Kominjani posložili u oblik naziva “Komin” s time da je “O” bilo oblikovano u poznati oblik glave Mickey Mousea. Za milenijsku fotografiju pozirali su Šimi Strikomanu 

Nakon okupljanja i fotografiranja, krenula je povorka po cijelom mjestu gdje su iz raznih prijevoznih sredstava uz prigodnu glazbu mahali maškarani mještani. U večernjim satima, započeo je bal u Domu Kulture Komin gdje su maskiranu publiku zabavljali Diktatori. 

 

 

Foto Nora Di Leo

 

 

Pročitajte još

PREDIVNO! Martino Papac od kockica složio Sv. Ivana i Porporelu

Dulist

HGSS slavi 74. rođendan: Vaša sigurnost naš je najveći poklon

Dulist

VREMENSKI EKSTREMI Najviša temperatura u Pločama, najjači udar vjetra na Masleničkom mostu…

Dulist