Zanimljivosti

U Kominu oboren Guinnessov rekord, poziralo čak 497 maškaranih Disneyevih likova!

komin rekord

Mještani Komina oborili su svjetski rekord i to za najviše maškaranih Disney likova na jednom mjestu. Naime, u Guinnessovoj knjizi rekorda dosadašnji broj maškaranih Disney likova iznosio 361, ove godine maškare u Kominu su upisale rekord s čak 497 Disneyevih likova!

Povodom pokladnih običaja, ove nedjelje Komin se pretvorio u već maškarani ‘Kominland’. Kominjani su uživali u pozitivnoj atmosferi gdje su bile maškarane sve generacije, od najmlađih do najstarijih stanovnika Komina. 

Jedan od najstarijih maškaranih sudionika, 84-godišnji Ivo Burić u kostimu poznatog Kapetana Kuke, izjavio je da se maškarava već sedamdesetu godinu za redom. 

Pripreme su trajale tjednima, a u nedjelju, 11. veljače u 12 sati je počelo okupljanje uz koje su sudionici imali priliku kušati domaći tradicionalne fažole. U 13 sati, slijedila je fotografija 491 sudionika gdje su se Kominjani posložili u oblik naziva “Komin” s time da je “O” bilo oblikovano u poznati oblik glave Mickey Mousea. Za milenijsku fotografiju pozirali su Šimi Strikomanu 

Nakon okupljanja i fotografiranja, krenula je povorka po cijelom mjestu gdje su iz raznih prijevoznih sredstava uz prigodnu glazbu mahali maškarani mještani. U večernjim satima, započeo je bal u Domu Kulture Komin gdje su maskiranu publiku zabavljali Diktatori. 

 

 

Foto Nora Di Leo

 

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist