DuList IN

MARKO VUKIĆ NAKON VOICEA ‘Ako je jedan mulac počeo čitati Ujevića, napravio sam nešto’

marko vukic 1

Već se na prvu istaknuo kad je ‘iz rukava’ izvukao i otpjevao pjesmu ‘Majko zemljo’. Njegov vokal zadivio je publiku i žiri, među ostalim i Dina Jelusića kojeg je na kraju izabrao za mentora. Bio je na korak do ulaska u finale glazbenog showa ‘The Voice Hrvatska’. Je li mu žao što u tome nije uspio? Nije.

Talentirani Dubrovčanin Marko Vukić prijavio se u show jer je htio napraviti nešto za sebe, u solo aranžmanu. Naime, tijekom posljednjih je desetak godina djelovao u kolektivima u kojima je, kako kaže, davao puno energije – što u klapama, što u bendovima. Također, ističe nam kako prilikom prijave nije imao očekivanja, no kako je teklo natjecanje, zadao je sebi cilj koji bi ga zadovoljio – doći u emisije uživo. U tome je i uspio.

K’o da je Amerika
U polufinalnoj emisiji koja se emitirala uživo, natjecalo se ukupno 16 najboljih kandidata, među kojima je i Vukić. Otpjevao je pjesmu koju je želio pjevati, što možda, kako ističe, nije najbolji izbor za natjecanje. Riječ je o pjesmi ‘Zelenu granu s tugom žuta voća’ koju je inače otpjevao Oliver Dragojević, dok je stihove napisao Tin Ujević.

-No, ta pjesma je imala poruku, a šešir na stalku je također imao svoje značenje. Shvatit će tko treba shvatit’. Rekao sam: ‘Ako se jedan mulac uhvati čitati Ujevića, i ne samo Ujevića, nego i ostale pisce lijepe, hrvatske poezije, napravio sam nešto’. Meni ta pjesma jako puno znači, htio sam to otpjevati i to gledam kao uspjeh. Uspjeh se, barem u mom svijetu, ne mjeri prema tome dokle ćeš doći u nekom pjevačkom natjecanju. Jer to od početka nisam gledao kao natjecanje. Ne mogu to na taj način gledati, već gledam u smjeru kako doći na vrhunsku razinu – rekao je.

Djelovanje u emisiji je bilo jako intenzivno, pogotovo u posljednjih mjesec dana.

-Puno vremena smo provodili zajedno, i htio, ne htio, povežeš se s ljudima. Mogu reći da se produkcija stvarno potrudila i da su dosta uložili u Voice. Vidi se da im taj projekt znači. Kad gledaš emisiju na televiziji, to stvarno izgleda na vrhunskoj razini, k’o da je Amerika. Veliki je fokus bio na nama natjecateljima i na glazbi, zato ljudi valjda i vole pratiti Voice – kazao je Vukić.

marko vukic 2

Javnost nije svjesna
Za Dina Jelusića će reći kako se najviše od svih mentora povezao sa svojim kandidatima.

-Možda će to netko protumačiti kao grešku, ali ne možeš protiv sebe. Od prve sekunde nam je pristupio kao netko tko je nama ravan po svemu. Nema neki nadmeni stav rock zvijezde, što on ustvari i jest! Mislim da javnost u Hrvatskoj nije svjesna što Dino Jelusić predstavlja u svjetskoj glazbi. Smatram da nije dobio dovoljno velike zasluge za svoj dosadašnji rad. To je i osoba koja se na nekoj redovnoj bazi druži i surađuje s glazbenim legendama – od Stinga, McCartneyja do Rodgersa – rekao je.

marko vukic 1

Naglašava kako će mu trebati određeno razdoblje da mu se sve slegne. Tada će shvatiti što je uspio izvući za sebe iz natjecanja. Svakako, nastavlja dalje sa svojim glazbenim projektima.

-Djelujem u dva benda i dvije klape. Riječ je o projektima koji su se morali malo usporiti u posljednjih nekoliko mjeseci. Sve to treba ponovno pokrenuti i nastaviti s radom. Život se nastavlja iz one točke gdje sam stao kad sam morao provoditi jako puno vremena na televiziji. Nekih ponuda je dosad bilo, ali ne volim pričati o stvarima koje ne postoje, koje nisu još opipljive. Treba ‘zagrnuti rukave’ i početi raditi još jače nego prije showa – istaknuo je.

Foto Dario Njavro

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist