DuList IN

MLADI ČOVJEK STARE DUŠE Jeste li poslušali prvu pjesmu Petra Šegedina ‘Pijera’?

MLADI ČOVJEK STARE DUŠE Jeste li poslušali prvu pjesmu Petra Šegedina 'Pijera'?

Nova zvijezda na glazbenom nebu, Petar Šegedin, umjetničkog imena Pijero, predstavio je svoju prvu pjesmu ‘Da me malo srića stigne’. Korčulaninu (18) pjesmu je napisao poznati kompozitor Tonči Huljić, kako se među ostalim ističe u priopćenju.

-U principu mi je u mom portfelju nedostajao takav pjevač, naime nitko s kim surađujem ne pjeva taj profil pjesama – staro-dalmatinski zvuk, a koji ja jako volim i oduvijek sam želio imati takvog izvođača. Te pjesme zvuče kao starinske, no s vremenom postaju bezvremenske – rekao je Tonči Huljić.

Mladi čovjek, stare duše, kako kaže Tonči, bio je velika inspiracija za njega i povod da mu napiše pjesmu. Za pjesmu je u Splitu snimljen i spot.

-Moje srce još ne vjeruje da je sve ovo istinito ali velika je čast surađivati s Tončijem. Nekako mi je cilj da svojim pjesmama pokažem mladosti da ne mora sve biti novi zvuk, nego da postoje lijepe pjesme koje se mogu okarakterizirati kao starinske, a da imaju svoju dušu i da se i na njih može i zaplesati – rekao je Pijero.

Pijero je spot snimio u posebnom odijelu koje pripada njegovom krsnom kumu, legendarnom glazbeniku Vinku Coci.

-Želio sam odjenuti nešto posebno za ovu meni veliku priliku i važan dan, i velika je čast što mogu nositi odijelo mog kuma Vinka. Odijelo mi je dala njegova supruga Janja, bila je vrlo emotivna i rekla mi je da u meni vidi njega u mojim godinama – ispričao je Pijero.

Tonči Huljić najavljuje i duet s Pijerom u sklopu projekta Madre Badessa.

-Ne znam koliko ću ja još dugo moći pisati pjesme svim mladim izvođačima, no da ću im uspostaviti karijere, to zasigurno – da! – za kraj je rekao Huljić.

Tekst pjesme potpisuje Vjekoslava Huljić.

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist