Kultura

Maestro Fačini i pijanistica Beatrice Berrut s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Maestro Fačini i pijanistica Beatrice Berrut s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeći koncert Jesenjeg glazbenog moskara u utorak 3. listopada. Orkestrom će ravnati maestro Tomislav Fačini, a kao solistica će nastupiti švicarska pijanistica Beatrice Berrut. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, a u čast 10 godina prijateljstva grada Montereya i grada Dubrovnika.

Na programu su djela Franza Listza: Koncert za klavir i orkestar br. 1 u Es duru i Totentanz, za klavir i orkestar. U drugom dijelu koncerta publika će imati priliku čuti Simfoniju br. 7 u A duru Ludwiga van Beethovena. U međunarodnim medijima opisana kao ‘otkriće i izuzetna pijanistica’, čija ‘transcendentna izvedba otkriva više slojeva genijalnosti i ljepote’, Beatrice Berrut smatra se jednom od najtalentiranijih umjetnica svoje generacije. Održala je brojne koncerte diljem Europe i Amerike, u prestižnim dvoranama kao što su Preston Bradley Hall u Chicagu, Wigmore Hall u Londonu, Palais des Beaux-Arts u Bruxellesu, Victoria Hall u Ženevi, Teatro Coliseo u Buenos Airesu, Cleveland Muzej za umjetnost. S Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ranije je već surađivala, a za ovu prigodu nastupit će kao solistica u Listzovim djelima.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Popuste za građane moguće je ostvariti isključivo na blagajni orkestra.

 

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist