Zanimljivosti

“Lisac ima veliko srce”

"Lisac ima veliko srce"

Svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić Župa Lisac proslavila je 400. obljetnicu posvete župne crkve Gospe od Rozarija.

– Crkva se gradi da nas okupi kao zajednicu oko Isusa Krista, neka nas On okuplja kao što je okupljao naše pretke i potaknuo ih da izgrade ovu i druge crkve u vašoj župnoj zajednici – izjavio je biskup dubrovački Mate Uzinić.

Župnik don Ivica Sinanović kazao je kako je „Lisac malo mjesto, ali ima veliko srce“.

Tom prilikom otkrivena je obnovljena spomen ploča tisućgodišnjice krunjenja kralja Tomislava na zgradi nekadašnje škole, stradala u Domovinskom ratu. Župnik Sinanović najavio je kako će se zgrada dati na korištenje rehabilitacijskoj zajednici za osobe s problemima s ovisnosti „Milosrdni otac“.

Na proslavi su nastupila primorska kulturno-umjetnička društva te Niko Bete s prijateljima.

Župa Gospe od Rozarija u Liscu u povijesti se spominje 1390. godine što se smatra početkom organizirane župne zajednice. Župna crkva sagrađena je 1611. godine pokraj male crkve Svih svetih. Tijekom četiri stoljeća crkva je nekoliko puta obnavljana, a posljednja obnova bila je 1998. godine, nakon teških oštećenja u Domovinskom ratu.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist