Zanimljivosti

Koje su mogućnosti razvoja pčelarstva

pcele pcelar4950

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić sudjelovali su na predstavljanju Analize stanja sektora pčelarstva u Dubrovačko – neretvanskoj županiji čija je izrada financirana kroz projekt SEENET.

Studiju su izradili Nikola Kezić, Zoran Grgić i Dragan Bubalo, a ona analizira vremenske okolnosti i vrste meda na području Županije, prikaz stanja s pčelarstvom po gradovima i općinama te mogućnosti razvoja i unaprjeđenja pčelarstva.

Banner 300x250 DU 1

Pozdravljajući sudionike župan je naglasio kako je Županija, od kada je za njeno upravljanje odgovornost prije više od dvije godine preuzela koalicijska vlast, donijela niz dokumenata neophodnih za sagledavanje situacije u kojoj se Županija i njeno gospodarstvo nalaze. Tako je naveo donošenje Strategije razvoja DNŽ, izradu Strategije upravljanja obalom i priobaljem, izrađivanje Strategije razvoja turizma te osnivanje krovnih županijskih udruga pčelara, vinogradara i uljara.
Također, župan je naglasio kako će nakon ove analize uslijediti i izrade analiza stanja u vinogradarstvu i uljarstvu. Naime, kako je naglasio, unaprjeđivanje stanja u ovim djelatnostima i kvalitetniji plasman proizvoda na tržište može se konkretno osmisliti tek nakon što se utvrdi stanje u kojemu se nalazi svaka pojedina djelatnost.
 

Pročitajte još

Evo na što imate pravo ako ste umirovljeni i radite

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 2014. Povijesni rezultat! Dubrovnik ostvario tromilijunto noćenje!

Dulist

Sretan rođendan legendarnom košarkašu Andru Knegu!

Dulist