Zanimljivosti

Koje su mogućnosti razvoja pčelarstva

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić sudjelovali su na predstavljanju Analize stanja sektora pčelarstva u Dubrovačko – neretvanskoj županiji čija je izrada financirana kroz projekt SEENET.

Studiju su izradili Nikola Kezić, Zoran Grgić i Dragan Bubalo, a ona analizira vremenske okolnosti i vrste meda na području Županije, prikaz stanja s pčelarstvom po gradovima i općinama te mogućnosti razvoja i unaprjeđenja pčelarstva.

Pozdravljajući sudionike župan je naglasio kako je Županija, od kada je za njeno upravljanje odgovornost prije više od dvije godine preuzela koalicijska vlast, donijela niz dokumenata neophodnih za sagledavanje situacije u kojoj se Županija i njeno gospodarstvo nalaze. Tako je naveo donošenje Strategije razvoja DNŽ, izradu Strategije upravljanja obalom i priobaljem, izrađivanje Strategije razvoja turizma te osnivanje krovnih županijskih udruga pčelara, vinogradara i uljara.
Također, župan je naglasio kako će nakon ove analize uslijediti i izrade analiza stanja u vinogradarstvu i uljarstvu. Naime, kako je naglasio, unaprjeđivanje stanja u ovim djelatnostima i kvalitetniji plasman proizvoda na tržište može se konkretno osmisliti tek nakon što se utvrdi stanje u kojemu se nalazi svaka pojedina djelatnost.
 

Pročitajte još

Pogledajte izložbu podvodnih fotografija u Sponzi

Dulist

Više od 220 tisuća ljudi gledalo je lani hrvatske filmove

Dulist

SJEĆATE LI SE? Na današnji dan 2012. Dubrovnik i okolicu zahvatila ciklona ‘Gabor’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija