Aktualno

LINGVIST O KRITIKAMA NA RAČUN DRAGOJEVIĆA ‘Sramotna hajka na čovjeka samo zato što je iz Dubrovnika’

O nastupu dubrovačkog novinara Vicka Dragojevića u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’, oglasio se na društvenim mrežama i lingvist, dr.sc. Mate Kapović. Treba podsjetiti kako je dio gledatelja HRT-a zasuo kritikama novog voditelja ove popularne emisije, a samo radi njegovog dubrovačkog naglaska. Bilo je i onih koji su pohvalili Vicka te ga branili od kritičara, a među njima i brojni njegovi sugrađani.
-Sramotna hajka na čovjeka samo zato što je iz Dubrovnika. Usput, ako govorimo baš o naglasku kao naglasku, dubrovački je naglasak daleko bliži formalno propisanu standardnom naglasku od npr. zagrebačkoga, koji ima suvoditeljica, a koju nitko ne proziva – napisao je Kapović.
Kapović je redoviti profesor Odsjeka za lingvistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Foto: Facebook: Dobro jutro, Hrvatska

Pročitajte još

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Pročitajte tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija