DuList INUrednički izbor

[LAURA JOHN, PJEVAČICA ‘DETOURA’] Pozornica je moja posebna ljubav, na njoj se osjećam ispunjeno

[LAURA JOHN, PJEVAČICA 'DETOURA'] Pozornica je moja posebna ljubav, na njoj se osjećam ispunjeno

Od malih nogu sam jako voljela glazbu koju sam svakodnevno slušala sa svojom obitelji. Uz radio nam je započinjao svaki dan, vožnje po gradu uz dobar album bile su nam, kao i danas, mali gusti, a na druženjima sam uvijek tražila svoje malo mjesto ‘pod svjetlom’. Unatoč aspiracijama prema performansu moj prvi hobi bio je plivanje, ali je ta ‘radost’ trajala jaaako kratko, sve dok nisam pronašla u školi listić Step n’ Jazz plesnog studija u kojem sam na kraju trenirala sve do srednje škole i tako iskreno zavoljela stage i nastupanje. Završila sam srednju školu u Gimnaziji Dubrovnik, a kao maturantica sam razmišljala o upisivanju glumačke akademije kako bih objedinila sve svoje umjetničke radosti, međutim, iskreno, prepala sam se svega toga pa sam upisala svoj sljedeći izbor – Sociologiju. Imala sam svega nekoliko prilika pjevati pred publikom s bendom, ali me to jako ispunilo i dalo mi krila da se oslobodim od svojih okova i napokon se posvetim svojim snovima. Prošle godine sam se odlučila, možda čak potaknuta tim pitanjem ‘Tko sam ja?’, preseliti u Zagreb i pronaći se. Danas mi se događa to da živim svoje snove… – priča nam mlada i simpatična Dubrovkinja Laura John koja je odnedavno postala novom pjevačicom grupe Detour. Glazba je oduvijek bila dio njenog života, a ne skriva kako se i u budućnosti vidi na pozornici. Ususret koncertu u Dubrovniku, Laura u razgovoru za DuList govori o ispisivanju novih životnih stranica s Detourom, kao i o drugim zanimljivim temama.

[LAURA JOHN, PJEVAČICA 'DETOURA'] Pozornica je moja posebna ljubav, na njoj se osjećam ispunjeno

Kako je započela Vaša priča s Detourom? Prvi nastup imali ste na Zagrebačkom festivalu i ostvarili pobjedu.
Krajem ožujka ove godine bila sam pozvana na audiciju na koju sam pošla s uzbuđenjem da imam priliku biti u istoj prostoriji s velikim glazbenicima poput sastava Detour. Pošla sam dosta onako ‘bez obaveze’, znala  sam da mi život ne ovisi o ishodima te audicije, a bila sam već presretna da mogu pred njima zapjevati. I eto, valjda nekad stvari jednostavno sjednu na svoje mjesto. Dogodilo se nešto što se trebalo dogoditi – jedan sveopći klik i eto, sada pišemo neke nove stranice zajedno. Moj prvi nastup s Detourom bio je Zagrebački festival ove godine krajem travnja kada smo izveli novi singl ‘Nekad je bilo bolje’. Dakle, prvi veliki javni nastup s jednim tako bitnim glazbenim imenom koji je bio u prijenosu živo. Možete samo zamisliti gdje mi je glava bila… Jako sam bila uzbuđena, ali sam pokušala držati sve konope na mjestu jer je ipak tu i odgovornost i povjerenje koje nisam htjela iznevjeriti. Na kraju se dogodi to da smo pobijedili na festivalu, o čemu zaista nisam ni promišljala. Mislim da je to sve dodatno osnažilo našu priču i dodalo jedan vjetar u leđa meni da se opustim u budućim nastupanjima s Detourom. Što imamo više nastupa to se ja i ležernije
osjećam, to su te ‘utakmice u nogama’, ali naravno da je trema uvijek prisutna. Ne mislim da je to loša stvar, to je samo znak da mi je stalo i da imam unutarnju želju da svaka pjesma bude izvedena kako treba. Veliki je plus to što zaista svi na pozornici žive glazbu tako da zajedno uživamo, a sada kako smo nas dvije pjevačice u bendu isto diže jednu atmosferu jer se uvijek ludo zabavljamo zajedno i s publikom.

Koji su Vam žanrovi posebno dragi? Postoje li neki izvođači na koje se ugledate?
Volim stvarno svakakve žanrove, ako je dobra pjesma, sve valja. No, kad bih trebala istaknuti neke, rekla bih R’n’B, soul, dance i pop. Inače baš jako volim umjetnike koji pišu svoje tekstove i one koji su vrhunski izvođači. Jedna posebna je Lady Gaga recimo koja je cijela priča, ali volim i poslušati Dua Lipu, Ed Sheerana,
Amy Winehouse, Adele i razne druge.

[LAURA JOHN, PJEVAČICA 'DETOURA'] Pozornica je moja posebna ljubav, na njoj se osjećam ispunjeno

Kako uspijevate uravnotežiti privatne obveze, fakultet i angažman u bendu?
Pa gura se! Inače sam uvijek radila i studirala, ali ovo je definitivno izazovnije, ponajviše jer mi se sada posao jako sviđa. Pritisak je prisutan, osobito za vrijeme ispitnih rokova, ali sreća dobro funkcioniram pod pritiskom tako da se stvari slažu.

Što kažu Vaši bližnji na ovo novo životno razdoblje?
Prepuni su podrške, stvarno jesu. Vjerovali su više u mene nego što sam ja u samu sebe vjerovala. Pošalju mi poruku za sreću prije koncerta, iskoriste svaku priliku za pustiti našu novu pjesmu i kada su u mogućnosti dođu na koncert kao podrška.

Koristite li slobodno vrijeme kako biste došli u Grad?
Jako imam malo slobodnog vremena nažalost jer balansiram fakultet i pjevanje, ali naravno da iskoristim sve što imam da dođem doma i budem sa svojima.

[LAURA JOHN, PJEVAČICA 'DETOURA'] Pozornica je moja posebna ljubav, na njoj se osjećam ispunjeno

Biste li uskoro htjeli nastupiti u Dubrovniku?
Naravno da bih! Zapravo htjela sam, a sada to iščekujem. Kažu da je doma najteže, ali evo uskoro ćemo vidjeti. Nastupamo 2. rujna na mojoj zaista omiljenoj plaži gdje inače provodim svoje ljetne dane – Copacabani. Nadam se da će ljudi doći u što većem broju da se svi lijepo isplešemo i zabavimo!

Gdje se vidite u budućnosti?
Definitivno se vidim u nekom glazbenom okruženju. Pozornica je stvarno moja posebna ljubav i iskreno se tu osjećam ispunjeno i onako, svoje.

Pročitajte još

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VEDRAN NIKOLIĆ Život u Belgiji

Ivana Mijić Vulinović

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist