Županija

Lasić o protekle četiri godine: Riješeni su gorući infrastrukturni projekti i ostvaren napredak u socijalnim mjerama

Lasić o protekle četiri godine: Riješeni su gorući infrastrukturni projekti i ostvaren napredak u socijalnim mjerama

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić osvrnuo se na protekle četiri godine njegova mandata. Napomenuo je kako su u tom razdoblju započeti, u tijeku, ali i u velikom dijelu riješeni neki gorući infrastrukturni projekti, a veliki napredak napravljen je u području socijalnih mjera. Velikim dijelom završen je projekt odvodnje i kanalizacije na Grudi, izgradnje trotoara i parkinga, projekt kanalizacije u Moluntu, ulaz u Cavtat s državne ceste D8, proširenje prilaza Cavtatu samo su neki, istaknuo je.

– Vratili smo Ljetno kino našim sumještanima, otvorili knjižnicu u Cavtatu, riješili imovinsko-pravne odnose s JLH te dobili natrag restoran Obalu i kuću Granić, postavili ogradu na šetnici oko Rata, uredili plažu u Uvali Tiha, nakon dugo godina riješili gordijski čvor pravnih zavrzlama kako bi mogli realizirati projekt izgradnje nove zgrade OŠ Cavtat. Zajedno s DPDS-om pokrenuli smo obnovu tvrđave na Prevlaci, uspjeli smo zadržati Vodovod u konavoskim rukama, a zahvaljujući suradnji s Vladom RH uskoro ćemo realizirati i projekt Poduzetničke zone u Čilipima gdje smo dobili čak 21 hektar zemljišta. Napravili smo brojna nova ili pak obnovili postojeća dječja igrališta – nabrojao je načelnik neke od projekata te nastavio.

– Asfaltirali smo brojne nerazvrstane ceste u Čilipima, na Grudi, u Đurinićima, Vitaljini, Moluntu i ostalim konavoskim mjestima, potpisali ugovor sa ŽUC-om za rekonstrukciju ceste od Dubravke do Debelog Brijega te uskoro očekujemo rekonstrukciju ceste kroz Čilipe i Zastolje – dodao je.

Podsjetio je kako je Cavtat bio filmska kulisa za vhunsku američku filmsku produkciju, te kako se u posljednjih nekoliko godina okrunio brojnim međunarodnim priznanjima. Osvrnuo se i kratko na krizu koja je pogodila cijeli svijet.

– Sve dobre stvari koje su napravljene lako je zaboraviti u ovim okolnostima pandemije koronavirusa. Nažalost, već odavno sam govorio da će se vrijeme računati kao prije i poslije koronavirusa i mi smo to pravovremeno prepoznali. Na krizu smo reagirali odgovorno i pravovremeno, nabavili velike količine zaštitne opreme, podijelili ambulantama, Domu za starije i svim ostalim institucijama. Imali smo veliku krizu u Domu koju smo zahvaljujući stručnosti i odgovornosti našeg vodstva u Domu uspješno riješili. Posebno ističem i zahvaljujem ministru zdravstva Viliju Berošu koji je dostavio veće količine cjepiva Konavlima kada je to bilo najpotrebnije. Zahvaljujuci svim tim mjerama danas u Konavlima imamo mali broj zaraženih. Kako bi pomogli poduzetnicima odrekli smo se više milijuna kuna prihoda od poslovnih prostora i javnih površina jer vjerujemo da je primarno zadržati radna mjesta. Želim biti optimističan i vjerujem da će stvari uskoro biti bolje. Osobno mi je stoga lakše kada napravimo jedan presjek svega što je napravljeno kako bi si i na taj način dali poticaj za daljnje napore u promišljanju boljih Konavala za sve – istaknuo je načelnik Lasić.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist