Županija

Projekt GLOG pri kraju, prema planu teče Aglomeracija Opuzena te Uređenje obale i zaobalja Male Neretve

Projekt GLOG pri kraju, prema planu teče Aglomeracija Opuzena te Uređenje obale i zaobalja Male Neretve

Privode se kraju te teku po planu radovi na vrijednim infrastrukturnim projektima na području doline Neretve – projektu izgradnje sustava javnog navodnjavanja GLOG, projektu izgradnje Aglomeracije Opuzen i uređenja obale i zaobalja Male Neretve te projektu izgradnje društvenog doma u Kobiljači u Općini Pojezerje.

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo obišli su u pratnji gradonačelnika Grada Opuzena Iva Mihaljevića i načelnika Općine Slivno Smiljana Mustapića, župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo crpnu stanicu na obali Neretve te potom i gotovo završene radove na sustavu navodnjavanja projekta GLOG, pri čemu je istaknuto kako je projekt pred završetkom te bi se tehnički pregled trebao održati polovicom svibnja. Radi se, podsjetimo, o projektu ukupne vrijednosti 25,3 milijuna kuna, od čega je 85 posto sufinancirano iz sredstava EU fondova, a radovi su započeli u kolovozu 2018. godine. Distribucijska mreža je duljine 18408,5 m sa 188 tipskih betonskih priključnih okna za krajnje korisnike, crpna stanica je ukupnog kapaciteta 242 l/s s potpunim automatskim radom, a neto površina navodnjavanja je 310 ha.

Na području Opuzena i Slivnog u tijeku je i projekt Aglomeracija Opuzen – dio uz kanal Mala Neretva, vrijednosti 42 milijuna kuna, a trenutno je u izgradnji glavna crpna stanica. Ovaj projekt u 90-postotnom iznosu financiraju Hrvatske vode, a preostalih deset posto Grad Opuzen i Općina Slivno. Također, župan i zamjenik su istom prilikom obišli i radove na projektu uređenja obale i zaobalja male Neretve, vrijednosti 86 milijuna kuna, kojeg provode Hrvatske vode, a njegovim dovršetkom bit će definiran novi režim obrane od poplava na ovom vodotoku.

Uz pomoć sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i vlastitih sredstava Općina Pojezerje je u mjestu Kobiljača započela radove na izgradnji društvenog doma. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, a njegovim završetkom ovo će naselje napokon dobiti društveni dom opremljen svim potrebnim sadržajima.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist