Županija

[FOTO/VIDEO] DOMJENAK ŽUPANIJE Dobroslavić: ‘Iza nas je godina velikih ostvarenja i projekata’

Božićni domjenak Dubrovačko-neretvanske županije održao se ovog četvrtka u hotelu Excelsior, nakon dvije COVID pandemije, kako je i istaknuo sam župan Nikola Dobroslavić.

-Dolazi nam Božić, naš najljepši blagdan. Božić nas uči i donosi poruke zajedništva, mira, dobrote, obiteljskih vrijednosti i optimizam – uvodno je istaknuo župan.

-Godina velikih ostvarenja i projekata je iza nas, spomenut ću s državne razine dva važna projekta, koja su na sreću uspjeli, a to je ulazak Hrvatske u Schengenski prostor i ulazak Hrvatske u Euro područje. To su velika ostvarenja, vrlo korisna ne samo za cijelu državu, nego i posebno za našu županiju i turizam. Naravno, tu je i nedavni uspjeh naše reprezentacije, koji nas veseli. Iako božićni domjenak nije posebna prigoda za to, moramo nažalost reći kako imamo nestalnu epizodu koja nam se dogodila u ovoj godini, a to je sramotno glasovanje u Hrvatskom saboru, gdje su neki saborski zastupnici odabrali agresora, Rusku Federaciju u odnosu na žrtvu, Ukrajinu – kazao je Dobroslavić.

-Što se tiče županije, ovo je bila godina velikih projekata. Otvorili smo Pelješki most, ne samo naš san, nego san cijele Hrvatske, dovršili smo šest lučkih projekata, a provodimo još četiri, dovršili smo i otvorili Dnevnu bolnicu u Metkoviću, uredili prostore i opremu za Opću bolnicu u Dubrovniku, otvorili smo i pustili u rad sustav navodnjavanja Neretve. U tijeku su još dva velika projekta, vrlo važna za županiju i njenu budućnost, a to je Centar za gospodarenjem otpadom i Centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Dubrovniku. Većina projekata je završena, a preostali projekti bit će uskoro završeni. Iza nas je jedna izvrsna turistička godina i zahvaljujem svima koji su tome pridonijeli. Zahvaljujem svima vama koji ste pomagali i pomogli u realizaciji svih ovih poslova koji stoje pred županijom i bez vaše pomoći sigurno rezultati ne bi bili tako dobri – istaknuo je Dobroslavić.

-U iduću godinu ulazimo s optimizmom, čekaju nas novi projekti, poput brane u Neretvi za navodnjavanje i zaštitu od zaslanjenja, dovršetak projekata lučke infrastrukture, priprema velikih projekata daljnjih prometnih povezivanja, cesta do Osojnika, brza cesta do Zračne luke, brza cesta preko Pelješca, obilaznica preko Orebića i dvije luke Perna i Prigradica. S tim najavama ćemo ući u novu godinu i zajedničkim naporima vjerujem da ćemo sve naše planove i ostvariti – zaključio je Nikola Dobroslavić.

Biskup dubrovački Roko Glasnović predvodio je blagoslov i molitvu, uz kratko obraćanje prisutnima: ‘Želje su da ovaj Božić proslavimo u radosti i miru’.

Za stvaranje glazbenog ugođaja bili su zaduženi solo pjevači, učenici Nevia Miloslavić i Karmen Bogdanović uz pratnju profesora Miha Boškovića, kao i Luka Šerić.

Foto Zvonimir Pandža

Pročitajte još

KONAVLJANIN BOGATOG ŽIVOTNOG ISKUSTVA U 108. godini života napustio nas je gospar Božo Kralj

Dulist

Libertasovo prodajno mjesto u Župi bit će otvoreno od ponedjeljka do 7. veljače!

Dulist

Sutra će doći do izmjena na Libertasovoj liniji 25

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija