Zanimljivosti

Lapadski umirovljenici u Vrgorcu

Udruga umirovljenika, podružnica Lapad, organizirala je i proteklu subotu jednodnevni izlet za umirovljenike.

 Ovoga puta cilj je bio Vrgorac, malo mjesto gdje se Hrvati spominju već  u 7. stoljeću, a Legenda o Hasanaginici zapisana je daleke 1774. godine.
 
U debelom hladu oraha, Lapadski umirovljenici zabilježili su svoj boravak uz spomenik Tina Ujevića, velikog književnika koji, paradoksalno, za života nije dobio nijednu književnu nagradu, a danas se mnoge književne svetkovine zovu njegovim imenom. Tako je nazvana i najveća hrvatska pjesnička nagrada, nagrada "Tin Ujević", a njemu u čast održava se i manifestacija "S Tinom u Vrgorcu".
 
Posebnu pažnju lapadskih umirovljenika privukao je obilazak Ujevićeve rodne kuće, a posebnu zahvalu ovim putem umirovljenici iskazuju gosparu Zvonimiru Prvanu, zahvaljujući kojem su zbog njegova gostoprimstva, vodstva kroz mjesto i Etno selo Kokoriće, umirovljenici proveli još jedan nezaboravan izlet.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija