Zanimljivosti

Lapadski umirovljenici u Vrgorcu

Udruga umirovljenika, podružnica Lapad, organizirala je i proteklu subotu jednodnevni izlet za umirovljenike.

 Ovoga puta cilj je bio Vrgorac, malo mjesto gdje se Hrvati spominju već  u 7. stoljeću, a Legenda o Hasanaginici zapisana je daleke 1774. godine.
 
U debelom hladu oraha, Lapadski umirovljenici zabilježili su svoj boravak uz spomenik Tina Ujevića, velikog književnika koji, paradoksalno, za života nije dobio nijednu književnu nagradu, a danas se mnoge književne svetkovine zovu njegovim imenom. Tako je nazvana i najveća hrvatska pjesnička nagrada, nagrada "Tin Ujević", a njemu u čast održava se i manifestacija "S Tinom u Vrgorcu".
 
Posebnu pažnju lapadskih umirovljenika privukao je obilazak Ujevićeve rodne kuće, a posebnu zahvalu ovim putem umirovljenici iskazuju gosparu Zvonimiru Prvanu, zahvaljujući kojem su zbog njegova gostoprimstva, vodstva kroz mjesto i Etno selo Kokoriće, umirovljenici proveli još jedan nezaboravan izlet.

Pročitajte još

M-LJETOVANJE 2021. Tratajte se odmorom na Odisejevom otoku

Dulist

Art radionica Lazareti otvara radionicu kreativnog pisanja

Dulist

NA DANAŠNJI DAN PRIJE 90 GODINA Miro Rakela pobjednik prve biciklističke utrke u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija