Kultura

Lakoća Paljetkova pjesništva

U Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu predstavljena je pjesnička zbirka Luka Paljetka "Ne pišem pjesme nigdje nego tu gdje me stignu".

Knjigu u izdanju Matice hrvatske predstavili su akademici Ante Stamać i Tonko Maroević, kao i autor zbirke, akademik Luko Paljetak.

Četrdesetak najnovijih, nenaslovljenih pjesama Luka Paljetka podijeljenih u dva ciklusa (Tu i Nigdje) nesvakidašnjom lakoćom pjesničkoga izražaja prenose autoironične i samospoznajne formulacije koje se tiču zemnih i onostranih fenomena, obične svakidašnjice i nedosegnute vječnosti.

Ova zbirka poezije prva je objavljena knjiga u novoj biblioteci poezije Matice hrvatske pod nazivom "Podzvizd". Biblioteka nastavlja tradiciju novih, izvornih pjesničkih zbirki nadovezujući se na bibilioteku "Zvjezdarnica". Urednik biblioteke je akademik Tonko Maroević, a glavna urednica Romana Horvat.

Pročitajte još

POVRATAK NA VELIKU SCENU ‘Krijesnice’ u teatru ovu subotu

Dulist

[FOTO/VIDEO] MAJSTORSKI KONCERT Maestro Noorman Widjaja dirigirao Verdijev Requiem

Dulist

TOSKANSKA ČAROLIJA Ivana Marija Vidović prva Hrvatica u žiriju eminentnog natjecanja ‘Giulio Rospigliosi’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija