Kultura

Lakoća Paljetkova pjesništva

U Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu predstavljena je pjesnička zbirka Luka Paljetka "Ne pišem pjesme nigdje nego tu gdje me stignu".

Knjigu u izdanju Matice hrvatske predstavili su akademici Ante Stamać i Tonko Maroević, kao i autor zbirke, akademik Luko Paljetak.

Četrdesetak najnovijih, nenaslovljenih pjesama Luka Paljetka podijeljenih u dva ciklusa (Tu i Nigdje) nesvakidašnjom lakoćom pjesničkoga izražaja prenose autoironične i samospoznajne formulacije koje se tiču zemnih i onostranih fenomena, obične svakidašnjice i nedosegnute vječnosti.

Ova zbirka poezije prva je objavljena knjiga u novoj biblioteci poezije Matice hrvatske pod nazivom "Podzvizd". Biblioteka nastavlja tradiciju novih, izvornih pjesničkih zbirki nadovezujući se na bibilioteku "Zvjezdarnica". Urednik biblioteke je akademik Tonko Maroević, a glavna urednica Romana Horvat.

Pročitajte još

PUBLIKA UPIJALA SVAKU NOTU Orkestar, Dawid Runtz, Veronika Ćiković i Lucija Stilinović nastupili u Dvoru

Dulist

Otvorena izložba najzanimljivijih zračnih fotografija hrvatskih arheoloških lokaliteta

Dulist

Na Završnom koncertu Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će sopranistica Adela Zaharia

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija