Kultura

U subotu predstavljanje najavnog videa

U subotu predstavljanje najavnog videa

Najavni video „Dubrovnik Shakespeare Festivala“  koji će obogatiti proljeće u Dubrovniku,  prikazat će se u subotu 21. siječnja u 20 sati i 45 minuta u Dvorani Visia.

„Dubrovnik Shakespeare Festivala“ , festival je dramske i scenske umjetnosti i dvojezično kazalište, koji će se održati od 30. travnja do 6. svibnja. U suradnji s Kinematografima Dubrovnik, promotivni video Festivala prikazat će se tijekom pauze izravnog prijenosa iz Metropolitan opere. Na rasporedu je svjetska premijera opere „Začarani otok“, u čijoj se radnji koriste elementi i likovi iz Shakespearovih komedija „San ljetne noći“ i „Oluja“.

Prikazivanjem promotivnog filma predstavit će se vizualni identitet i preliminarni program Festivala. Dvojezično kazalište „Dubrovnik Shakespeare Festivala“ omogućit će Dubrovčanima da u potpunosti uživaju u međunarodnim izvedbama, kao i posjetiteljima Grada da uživaju u vrhunskim izvedbama hrvatskih kazališta, bez jezičnih barijera te uz doživljaj autentične izvedbe. „Dubrovnik Shakespeare Festival“  donosi uzbudljive izvedbe priznatih domaćih i međunarodnih umjetnika, kao i obrazovni program za domaće i gostujuće učenike. Program Festivala sadrži tri dramske izvedbe i jednu rock operu.  

Kazališna skupina redateljice Irine Brook, kćeri poznatog redatelja Petera Brooka, otvorit će ovogodišnji Festival sa predstavom „San ljetne noći“, a nakon toga uslijedit će gostovanje jednog od najboljih hrvatskih kazališta, Teatra Exit, sa predstavom „SHAKEspeare na EXit“, dok će monodrama „Odisej“ kazališta Ad Infinitum iz Londona biti posljednja  dramska izvedba prvog „Dubrovnik Shakespeare Festivala“.

Sve predstave će se održavati u kazalištu Marina Držića. „Just Floyd“, tribute band svevremenskih Pink Floyd-a zatvorit će festival i to koncertom u Culture Clubu Revelin.   

Također, ruski umjetnik Genia Chef, slikat će portret Williama Shakespearea na platnu veličine 2m x 2m. Svi posjetitelji moći će svakodnevno promatrati nastajanje njegova  portreta ispod trijema palače Sponza. Partneri Festivala Kinematografi Dubrovnik prikazivat će projekcije filmova novije produkcije koji su nastali upravo po uzoru i motivima na Shakespeareova djela.  

Učenici osnovnih i srednjih škola će biti u prilici otkriti glumca u sebi kroz zabavne interaktivne radionice „Shakespeareovih najvećih hitova“ pod vodstvom osnivača londonske skupine Performance Exchange, glumca i učitelja Daniela Foleya, koje će se održati u prostorima Art radionice Lazareti.   

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist