Županija

KUPATE LI SE JOŠ UVIJEK? More na 120 plaža čisto, na Korčuli ipak – zabrana kupanja

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu, obavio je osmo redovno ispitivanje mora na 121 plaži u razdoblju od 19. rujna do 3. listopada 2022. godine.

Uzorci mora na 120 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

More je na 117 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Polače na otoku Mljetu, Sveti Nikola i Prigradica na otoku Korčuli more je ocijenjeno zadovoljavajuće.

Sukladno Uredbi, zbog puknuća podmorskog ispusta Puntin, dijela sustava javne odvodnje grada Korčule, na plaži Ispod zidina inspekcija zaštite okoliša naredila je postavljanje službene oznake zabrane kupanja.

Detaljniji podaci dostupni su na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije na adresama http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija