Politika

Kroz mjesec dana moći ćemo vidjeti svaki plaćeni račun Grada

Projekt transparentnosti bit će vrlo skoro objavljen – rekao je gradonačelnik odgovarajući vijećniku Vidu Bogdanoviću. Njega je, naime, zanimalo koliko je Franković od kad je sjeo u ured gradonačelnika, potpisao isplata, budući da je obećano kako će se na dnevnoj bazi moći pratiti potrošnja Grada.

-Koliko je novaca potrošeno, odnosno isplaćeno? – pitao je Bogdanović koji je rekao kako je ugrubo izračunao kako je tu riječ o više od 2 milijarde kuna.

-Svaki račun potpisao sam odgovorno i iza svakog stojim. Sigurno nećete čuti da ne znam što sam potpisao – rekao je Franković. Naveo je još jednom kako će se otvoreni i transparenti Grad vidjeti skoro te kako će se u idućih mjesec dana moći vidjeti svaki plaćeni račun. To nije bilo moguće prije jer je informatički sustav bio zastario.

-Ne volim vam postavljati pitanja jer ste odličan komunikator i okrenete odgovor – naveo je Vido Bogdanović.

-Jedan viška zaposlenik, a ima ih 260, može svako jutro ukucati izvode s računa te ih objaviti. To je sve što je trebalo da biste ispunili obećanje. Nemojte ovo tumačiti kao sumnju u nepropisno trošenje – smatra Bogdanović.

 

Pročitajte još

JELKA TEPŠIĆ Poštujemo Grad i građane i zato mijenjamo smjer prema održivom turizmu

Dulist

Dubrovačka bošnjačka stranka podržala kandidata za župana Nikolu Dobroslavića

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘3 milijarde kuna tek su početak – u Dubrovnik ponovno dovodimo svjetske produkcije!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija