Politika

Sezona će biti puna izazova, ali moramo na vrijeme rušiti prepreke

Ova sezona će biti puna izazova. Duboko sam uvjeren da će se visoka zaraza u prošloj na području Velike Britanije i SAD-a sad pretvoriti u našu prednost jer su visoko procijepljene – rekao je Mato Franković u odgovoru na pitanje vijećnice Ivane Šepak (Dustra) na temu nadolazeće sezone. Istaknuo je i kako Vlada priprema bilateralni sporazum s Ujedinjenim kraljevstvom kojim će se omogućiti brži i lakši dolazak gostiju, a ukinuta je i 14-dnevna karantena za goste iz te države.

-Sad mogu slobodno doći u Dubrovnik – rekao je. najave su dobre, ali je pitanje hoće li se i ostvariti. Imamo najave i za letove iz Münchena, Barcelone, čvrstu najavu za dolazak kruzera u svibnju, ali sve ovisi o pandemiji. Rekao je kako je teško očekivati turističku aktivnost prije sredine lipnja.

-Bit će puno izazova, ali na vrijeme moramo rušiti prepreke i predlagati kako bi situacija gostima bila jasnija. Danas ljude više interesira kako doći i otići iz destinacije nego hoće li se tamo zaraziti. Važnija su jasna pravila putovanja – rekao je.

 

Pročitajte još

‘DOBRO SE NAVEGAVALO UNATOČ KRIZI’ ‘Prošlo’ izvršenje proračuna za 2020.

Dulist

Model javno-privatnog partnerstva za stadion u Lapadu pred vijećnicima do kraja godine

Dulist

‘NE ZNATE KAKO JE NOSIT’ PALETE NA SV. MARIJU’ Ivica Roko tražio da se karićarima dopusti ulazak na Stradun svaki dan do 7.30

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija