Politika

Sezona će biti puna izazova, ali moramo na vrijeme rušiti prepreke

Sezona će biti puna izazova, ali moramo na vrijeme rušiti prepreke

Ova sezona će biti puna izazova. Duboko sam uvjeren da će se visoka zaraza u prošloj na području Velike Britanije i SAD-a sad pretvoriti u našu prednost jer su visoko procijepljene – rekao je Mato Franković u odgovoru na pitanje vijećnice Ivane Šepak (Dustra) na temu nadolazeće sezone. Istaknuo je i kako Vlada priprema bilateralni sporazum s Ujedinjenim kraljevstvom kojim će se omogućiti brži i lakši dolazak gostiju, a ukinuta je i 14-dnevna karantena za goste iz te države.

-Sad mogu slobodno doći u Dubrovnik – rekao je. najave su dobre, ali je pitanje hoće li se i ostvariti. Imamo najave i za letove iz Münchena, Barcelone, čvrstu najavu za dolazak kruzera u svibnju, ali sve ovisi o pandemiji. Rekao je kako je teško očekivati turističku aktivnost prije sredine lipnja.

-Bit će puno izazova, ali na vrijeme moramo rušiti prepreke i predlagati kako bi situacija gostima bila jasnija. Danas ljude više interesira kako doći i otići iz destinacije nego hoće li se tamo zaraziti. Važnija su jasna pravila putovanja – rekao je.

 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist