Politika

Sezona će biti puna izazova, ali moramo na vrijeme rušiti prepreke

Ova sezona će biti puna izazova. Duboko sam uvjeren da će se visoka zaraza u prošloj na području Velike Britanije i SAD-a sad pretvoriti u našu prednost jer su visoko procijepljene – rekao je Mato Franković u odgovoru na pitanje vijećnice Ivane Šepak (Dustra) na temu nadolazeće sezone. Istaknuo je i kako Vlada priprema bilateralni sporazum s Ujedinjenim kraljevstvom kojim će se omogućiti brži i lakši dolazak gostiju, a ukinuta je i 14-dnevna karantena za goste iz te države.

-Sad mogu slobodno doći u Dubrovnik – rekao je. najave su dobre, ali je pitanje hoće li se i ostvariti. Imamo najave i za letove iz Münchena, Barcelone, čvrstu najavu za dolazak kruzera u svibnju, ali sve ovisi o pandemiji. Rekao je kako je teško očekivati turističku aktivnost prije sredine lipnja.

-Bit će puno izazova, ali na vrijeme moramo rušiti prepreke i predlagati kako bi situacija gostima bila jasnija. Danas ljude više interesira kako doći i otići iz destinacije nego hoće li se tamo zaraziti. Važnija su jasna pravila putovanja – rekao je.

 

Pročitajte još

DIP pripremio mobilne aplikacije za uvid u rezultate glasovanja

Dulist

Evo što trebate znati prije nego što izađete glasati za župane, gradonačelnike, načelnike…

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ Ozbiljni ljudi, profesionalci i naporan rad – to je ono što nudimo Dubrovčanima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija