Politika

GRADONAČELNIK Rukometni klub i PK Jug služe predsjednicima kao kasice prasice

Ne može se javnim novcem raditi što vas je volja – poručio je gradonačelnik Mato Franković na temu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik. Pitanje je potaknuo vijećnik HNS-a Miho Obradović koji je upozorio na niz nepravilnosti i netransparentnog trošenja novca.

-Znate koliko ne volim činjenicu da postoje klubovi koji su određeni predsjednici sebi prisvojili kao vlastitu kasicu prasicu, a dva su takva kluba u Dubrovniku, jedan je Rukometni klub Dubrovnik, a drugi Plivački klub Jug. Oba predsjednika su veliki prijatelji Andra Vlahušića i veliki zagovornici u njegovim kampanjama. Tu vas podržavam jer ste digli glavu, othrvali ste se stranačkoj stezi i rekli: Nećeš kume više – rekao je Franković. Dodao je kako ne možeš kupiti kombi na klub pa da se ne zna je li taj kombi kupi klub ili privatna tvrtka i što je najgore, onda taj kombi iznajmljuješ klubu.

-Zatražio sam dokumentaciju od Dubrovačkog saveza športova, rok je prošao, a idući korak je obustava plaćanja – rekao je Franković zapitavši zašto se netko toliko grčevito bori da ostane na čelu nekog kluba, a druge se ne može ni puškom natjerati da se toga prihvate.

Obradović je u svom pitanju naveo mnoge nepravilnosti od netransparentnog trošenja novaca do lažiranja zapisnika pa i potpisa sa Skupštine. Osvnuo se i na kombi

-Dobili ste svi račun za kombi kojega je PSC Auto 25. srpnja izdao na Rukometni klub, a u prometnoj s istim tim datuom vlasnik je Bineus. Ne trebam vam reći tko je vlasnik te tvrtke – rekao je Obradović. Nije htio vijećnicima reći tko je vlasnik, no uvidom u sudski registar informaciju mogu lako svi provjeriti. Vlasnici su Antonio i Ivo Dragić.

 

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Ozbiljni ljudi, profesionalci i naporan rad – to je ono što nudimo Dubrovčanima

Dulist

Tropan: Grad vuče iste probleme već 15 godina. Nemojte se opet dati zavarati!

Dulist

ROKO TOLIĆ ‘Problema je puno, očekivanja su velika. Vrijeme je za promjene i za novo lice županije’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija