Županija

Agro etno park Žabac dobitnik ‘Zlatne naranče’!

Agro etno park Žabac dobitnik 'Zlatne naranče'!

Ovogodišnja svečana dodjela priznanja dobitnicima nagrade ‘Zlatna naranča’ održana je u Studentskom domu u Dubrovniku.

Nagradu za najbolji primjer ruralnog turizma ove godine osvojio je Agro etno park Žabac iz Badžule, na drugom mjestu je OPG Tasovac iz Žrnova, dok treće mjesto dijele OPG Hazdovac s Mljeta te OPG Pave Zvrko iz Konavala.

Dodijeljene su i dvije posebne nagrade, i to posebna nagrada u kategoriji Tradicijski proizvodi koja je dodijeljena OPG-u Krnčević s Lastova i posebna nagrada za atrakciju u ruralnom turizmu koju je dobila Villa Royal house iz Dunava.

‘Zlatna naranča’ projekt je koji je Županija s Regionalnom agencijom DUNEA pokrenula kako bi se ukazalo na važnost razvoja ruralnog turizma u cilju poboljšanja kvalitete cjelokupne turističke ponude.

– Zlatna naranča kao nagrada pokrenuta je 2016. godine i moram istaknuti kako iz godine u godinu imamo zaista izvrsne primjere koji dokazuju kako je ruralni turizam u našoj županiji u uzlaznoj putanji. Čestitam svima nagrađenima i zahvaljujem na vašem trudu uloženom u vaša gospodarstva, vaše proizvode koji pronose dobar glas županije – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Današnoj dodjeli priznanja nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, direktor Turističke zajednice DNŽ Julijo Srgota, kao i predstavnici turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave.

Foto: DNŽ

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist