Zanimljivosti

Kralj je prihvatio život!

Kralj je prihvatio život!

Nevjerojatna životna i sportska priča hrvatskog paraolimpijca Darka Kralja, europskog, pretočena u dokumentarni film „Kralj“ imala je sinoć u dvorani Visia svoju dubrovačku premijeru.

U Dubrovniku se okupio autorski tim filma predvođen redateljem Dejanom Aćimovićem i samim Karaljem, a među njima je i montažer filma Vladimir Gojun, nagrađivani dubrovački redatelj. Premijeri je prisustvovao i dubrovački biskup Mate Uzinić, u društvu dubrovačkog paraolimpijca Mihovila Španje.

Darko Kralj je europski, svjetski i olimpijski prvak u bacanju kugle i jedini sportaš u povijesti koji je na najvećem svjetskom natjecanju Paraolimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu,  u samo jednom danu rušio svjetski rekord čak pet puta!

Proslavljeni sportaš 1991. godine u teškom ranjavanju gubi lijevu nogu! 14 dana je  u komi! Liječnici mu jedva spašavaju život! U prvom trenutku nakon što dolazi k sebi, činilo mu se kao da je u ružnom snu. Nedugo nakon toga ostavlja ga supruga! Ponovo uči hodati. Depresiji se jedva odupire! Pred njim je jako, jako  dug oporavak. U tom trenutku njemu se čini da je nemoguć. 

– Ako život prihvatiš on sve ti dadne! Ako ga odbaciš, sve ti uzme! Ja sam ga prihvatio! Nikada se nisam predao, niti ću ikada to učiniti! – govori Darko Kralj.

Na nagovor prijatelja Josipa Slivara,  takodjer 100 % invalida, 2004. godine po prvi puta uzima kuglu u ruku. Pod svoje okrilje uzima ga Ivan Ivančič, jedan od najvećih svjetskih trenera bacača kugle i kreću zajedno u pustolovinu. 2010. godine, na svjetskom je vrhu!  Nedodirljiv!
Prije 8 godina upoznaje Tereziju. Udovicu! Nakon što joj je poginuo muž, ona ostaje sama sa jednogodišnjim sinom. Danas su u predivnom braku. Imaju tri prekrasna sina. Josipa i Ivana iz njihovog braka i Marka iz Terezijinog prvog braka za koga Darko govori da je to njegov najstariji sin. 

Darko svoj život danas, ne može zamisliti bez sporta. Trenira svaki dan i kako sam kaže ne odustaje.

 

Pročitajte još

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist