Grad

Komunalci će više nadzirati nepropisno odlaganje smeća

Službenici Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika u idućem će razdoblju vršiti pojačan nadzor nepropisnog odlaganja otpada, posebice unutar gradske jezgre. Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika na svojoj je Facebook stranici naveo da je Odlukom o komunalnom redu Grada Dubrovnika propisano kako se
komunalni otpad mora odlagati isključivo u odgovarajuće spremnike za otpad, na za to predviđena mjesta, sukladno vrsti otpada i namjeni spremnika, poštujući pri tom pravila o odvojenom prikupljanju različite vrste komunalnog otpada, te odredbe Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Dubrovnika.

U spremnike za miješani komunalni otpad može se odlagati samo miješani komunalni otpad, a u spremnike za biorazgradivi otpad može se odlagati samo biorazgradivi komunalni otpad. Zabranjeno je u spremnike za miješani komunalni otpad odlagati otpadni papir, metal, plastiku, staklo, tekstil, problematični otpad, krupni (glomazni) otpad i zeleni otpad. Zabranjeno je u spremnike za miješani komunalni otpad odlagati opasni i tehnološki otpad, otpadni građevinski materijal, otpad iz klaonica, ugostiteljskih objekata, mesnica, ribarnica, leševe životinja, akumulatore, auto gume, električne baterije, granje, otpad iz vrta, žar te tekuće i polu tekuće tvari – istaknuli su. Također, zabranjeno je u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada odlagati komunalni otpad, kao i bilo koji drugi otpad koji ne odgovara vrsti otpada za koji je spremnik namijenjen, te odlagati otpad izvan spremnika ili u količinama koje premašuju volumen dodijeljenog spremnika s glomaznim otpadom odlagati bačve, kante i slične posude u kojima ima ulja, boja, kiselina i drugih opasnih tvari te drugi problematični i opasni otpad.

-Zabranjeno je odlaganje ambalažnog otpada pored spremnika pravnoj ili fizičkoj osobi – obrtniku. Zabranjeno je odlagati otpad izvan spremnika ili u količinama koje premašuju volumen spremnika. Zabranjeno je odlagati otpad izvan vremena propisanog za odlaganje – kažu.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA/VIDEO] Procesija u čast Gospi i blagoslov stare gradske luke

Dulist

‘VELIKA ČAST’ Franković u svojim Ponikvama ugostio Kolindu Grabar-Kitarović

Dulist

ZATVORENA LJETNA ŠKOLA FILMA ŠIPAN Prikazani radovi 54 djece

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija