GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Postavljeni info paneli za bolju informiranost

Na području Rezervata Lokrum – Lokrum Reserve postavljeni su informativno – prezentacijski paneli koji će biti stavljeni u funkciju nakon izrade korisničke aplikacije. U tijeku je izrada aplikacije koja će pomoću jednostavnog web sučelja prikazivati različite informacije, obavijesti, interaktivne karte te reklame za posjetitelje Rezervata Lokrum. Aplikacija će također biti povezana s web aplikacijom koja će prikazivati podatke prikupljene od senzora za očitanje podataka iz okoliša, odnosno podatke o temperaturi zraka i mora. Info paneli su postavljeni na lokacijama u lučici Portoč i uz pročelje Benediktinskog samostana. Nabava i ugradnja panela te izrada aplikacija sufinancirana je iz projekta Povijesni vrtovi dubrovačkog područja koji se financira u okviru programa ‘Konkurentnost i kohezija’.

Informacije i obavijesti svim građanima i posjetiteljima Dubrovnika bit će svakodnevno dostupne na postavljenim info panelima.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
DCIM100MEDIADJI_0206.JPG
Napreduju radovi na projektu rekonstrukcije Hotela Gruž

Na projektu rekonstrukcije i dogradnje Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe u tijeku su radovi betoniranja trakastih temelja, što podrazumijeva izvedbu oplate, armiranje te betoniranje temelja. Svi zahvati napreduju planiranim tempom, a sukladno dinamičkom planu otvaranje vrata novog doma tipa hotel očekuje se u travnju 2022. godine. Dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom zgrade od zadanog objekta dobit će se koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža predviđen za smještaj 48 umirovljenika. Kako bi se postigla optimalna kvaliteta smještaja, uz racionalizaciju troškova, u prvoj fazi radova uklonjen je krov i srušen dio objekta. Zadržano je 690 četvornih metara postojeće građevine te je u planu nadogradnja oko 620 četvornih metara dodatnog prostora. Prema glavnom projektu, dom će imati ukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. Predviđene su i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, smještene u suterenu objekta. U objekt će se ugraditi dizalo, sve sobe imat će direktan pristup kupaonicama, a gotovo trećina njih će imati lođe. Za dodatnu udobnost korisnika, predviđen je i prostrani dnevni boravak s kafićem te velika terasa. Osiguravanje smještajnih kapaciteta za umirovljenike na području Grada Dubrovnika jedan je od prioriteta u programu socijalne skrbi ove gradske uprave. Prvi put u 51 godinu pokrenut je novi projekt ovog tipa, a dokumentacija za realizaciju projekta doma umirovljenika ispod Opće bolnice je u završnoj fazi.

Dodatnih 200 stalnih i 70 dnevnik korisnika, uz 48 korisnika doma u gradnji, značajno će podignuti kvalitetu i dostojanstvo života stanovnika Grada Dubrovnika treće životne dobi.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist