DuList INUrednički izbor

Klapa Kaše ide na mini turneju po Kanadi, Vicko Dragojević nam je otkrio detalje!

Klapa Kaše ide na mini turneju po Kanadi, Vicko Dragojević nam je otkrio detalje!

Dubrovačka klapa Kaše uskoro kreće na mini turneju izvan granica Hrvatske, točnije u Kanadu. Riječ je, naime, o njihovom prvom prekooceanskom nastupu. Jedan od osnivača i umjetnički voditelj Vicko Dragojević za DuList ističe kako u tu, daleku nam zemlju putuju u travnju, nekoliko dana iza Uskrsa.

—Tamo putujemo na poziv obitelji Tijardović i iseljeničke klape ‘Kartolina’ koja djeluje u Kanadi, a u suradnji s Festivalom dalmatinskih klapa u Omišu – naglašava Dragojević. Njihova kanadska turneja trajat će sedam dana, a tijekom kojih će održati četiri koncerta. Kaše će nastupiti u gradovima Ontarija – London (21. travnja), Windsor (22. travnja), Brampton (23. travnja) i Hamilton (24. travnja).

—U Hamiltonu ćemo izvesti ‘Misu svetoga Vlaha’, naš posljednji projekt o kojem se u posljednje vrijeme toliko puno govori. Inače, sva mjesta koja sam istaknuo nalaze se, kako oni kažu, u ‘uskoj okolici’. No to sve treba uzeti u navodnike jer su njihove male udaljenosti zapravo dva sata vožnje – rekao je kroz smijeh Dragojević. Također, održat će i radionicu klapskog pjevanja.

Klapa Kaše ide na mini turneju po Kanadi, Vicko Dragojević nam je otkrio detalje!

Mini kampanja
Dragojević ističe kako se nadaju lijepom boravku u Kanadi. Neće, kako kaže, samo nastupati, već će puno toga i posjetiti.

—Bit će tu i opušteniji dio turneje. Posjetit ćemo slapove Niagare, a jedan dan ćemo izdvojiti za Sjedinjene Američke Države, odnosno za Detroit koji je odmah ‘s druge strane’. Svi koji su do sada išli u Kanadu, prenose nam izvrsne reakcije. Pogotovo se ističe odličan doček domaćina – ističe. Inače, ovu turneju sponzoriraju Canadian Council for the Arts, Središnji Državni Ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

—U suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Hrvatskom turističkom zajednicom odradit ćemo i mini promotivnu kampanju, ne samo Dubrovnika, već i čitave Hrvatske. Sezona je pred vratima pa ćemo kroz nekoliko promotivnih aktivnosti učiniti sve što se može kako bismo privukli još više i Kanađane u našu zemlju. Znamo kako je broj američkih gostiju, koji će također biti prisutni na koncertu, također u velikom porastu. Mislim da će kampanja ‘pasti’ na plodno tlo!

Najbolja godina
Kako sada stvari stoje, ovo bi mogla biti jedna od najboljih godina za klapu Kaše, od njihovog osnutka.

—Prema dogovorima i najavama, u lipnju bismo, u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, trebali konačno praizvesti suitu za klapu i orkestar ‘Grad plovi’. To je djelo kojem smo se dugo radovali i sad je konačno došla prilika da se to izvede – naglasio je. Početkom srpnja očekuje ih praizvedba još jednog, novog projekta kojeg su dugo čuvali u tajnosti.

Klapa Kaše ide na mini turneju po Kanadi, Vicko Dragojević nam je otkrio detalje!

—To su Shakespeareovi soneti uglazbljeni na tečnom Shakespearijanskom engleskom jeziku. To ćemo izvesti u sklopu Festivala ‘Midsummer Scene’. Isto tako, ove godine ponovno odlazimo na Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku s novom pjesmom. Inače, nastupat ćemo samo na ovom festivalu, nećemo ići na druge. Do konca godine nas očekuje putovanje i nastup u Tokiju. Razdoblje između ovih velikih događaja ispunjeno je i premreženo nastupima i probama – zaključio je Dragojević.

Klapa Kaše ide na mini turneju po Kanadi, Vicko Dragojević nam je otkrio detalje!

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad